FEST-FDR continuă cu spectacole pe alese

Peste 1.500 de iubitori de teatru, dar și spectatori ocazionali – trecători sau turiști în Timișoara – au ales teatrul în primele patru zile ale Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești, FEST-FDR 2017, eveniment organizat de Teatrul Național din Timișoara, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local.

FEST-FDR 2017 continuă în această seară, de la ora 21, la Sala 2, cu un spectacol care oferă publicului o nouă întâlnire cu extraordinarul univers estetic al regizorului Tompa Gabor – Toys: A Dark Fairy Tale de Saviana Stănescu, un spectacol prezentat de compania J.U.S.T. Toys Productions din Los Angeles, SUA. Spectacolul este jucat în limba engleză, cu supratitrare în limba română. „Două personaje pornesc într-o călătorie suprarealistă, la capătul căreia are loc o întâlnire explozivă, și, totodată o descoperire.

Jonglând cu umorul și cu suspansul, explorând ideea de identitate, artiștii recreează imaginarul eclectic al lumii artistice din Los Angeles”, transmit realizatorii spectacolului. Tot în această seară, la ora 18, la Sala Mare, Teatrul Național din Timișoara prezintă, în afara festivalului, sepctacolul Iată femeia pe care o iubesc de Camil Petrescu, în regia Mihaelei Lichiardopol.

Mâine la ora 19, la Studio „Uțu Strugari”, Teatrul de Foc din București prezintă Pe jumătate cântec, textul și regia Crista Bilciu. Pe jumătate cântec este o poveste tulburătoare despre curajul de a visa și despre ce se poate întâmpla atunci când nu ai curaj să-ți trăiești cu adevărat propria viață.

Tot mâine, la Sala 2, începând cu ora 21, Asociația Reciproca din Cluj prezintă Open. Spectacolul, semnat de Ana Cucu Popescu și realizat în parteneriat cu Federația Fabrica de Pensule și cu Asociația GroundFloor Group, pune în discuție, dezarmant de sincer, cu tandrețe și cu forță, problema formelor iubirii.

„Un performance care vorbește, dincolo de orice inhibiție, dincolo de orice prejudecată – a creatorilor, sigur, a publicului, dacă se lasă provocat – despre sexualitate. O face într-un mod serios și, totuși, cu umor și ironie, o face asumat, dar fără ostentație”, după cum afirmă teatrologul Oana Borș, selecționerul festivalului. Spectacolul este recomandat publicului peste 18 ani.

Biletele la toate spectacolele din cadrul FEST-FDR2017 pot fi achiziționate, în limita locurilor disponibile, de la Agențiile Teatrului Național (agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și agenția „Sala 2”, Parcul Civic), în fiecare zi între orele 11 – 19 sau online, pe www.tntimisoara.com.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns