Fantezie cu migală şi hârtie

Totul a început în urmă cu trei ani când, într-o iarnă geroasă, a văzut pe internet un material despre arta rulării hârtiei. Era operată de apendicită, nu avea voie să facă efort şi, din curiozitate, a încercat şi a făcut primul tablou, cu flori din hârtie.

După mai bine de trei ani de când confecţionează obiecte din hârtie, Ileana Iacob, din comuna Ghizela, a devenit specialistă în quilling. Din mâinile sale ies decoraţiuni pentru brad, ornamente de sărbători, cutiuţe pentru bijuterii, tablori, mărţişoare etc.

Ileana Iacob Giulvaz

Ileana Iacob spune că la început a încercat să croşeteze, apoi să tricoteze, dar nici una dintre aceste îndeletniciri nu i-au fost aproape de suflet.

„Bunica croşeta, făcea dantelă, dar mie nu mi-a plăcut. Când am văzut ce se poate realiza prin tehnica rulării hârtiei, am luat un bloc de desen de la fiul meu pe care l-am tăiat fâşii, o pensetă şi m-am apucat de treabă”, spune artista-amatoare.

quillingCu timpul, Ileana şi-a îmbunătăţit tehnica şi a confecţionat tot mai multe obiecte şi mai variate, iar acum a trecut şi la cele tridimensionale.

„Nu am nevoie decât de hârtie, de un ac special, lipici şi multă fantezie. Tot ceea ce fac vând în pieţe, în târguri şi pe internet”, explică gospodina.

Pentru Sărbătorilor Pascale a decorat mai multe forme din polistiren care imită ouăle, pe care le-a aşezat pe un postament împodobit. A realizat şi câteva coşuleţe cu flori, care îşi aşteaptă clienţii. Cel mai bun preţ l-a obţinut pentru un tablou de 70×50 centimetri, pe care a primit 450 de lei.

Secretele quilling-ului ne-au fost dezvăluite de Ileana: „Multă răbdare, dragoste pentru această artă şi un lac incolor care va întări şi proteja obiectele realizate cu migală”.

 


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns