Facebook va înlătura postările ce conțin leacuri false și alte dezinformări despre coronavirus

Facebook va înlătura postările ce conțin leacuri false și alte dezinformări despre coronavirus

Facebook spune că a conceput un ”plan de bătaie” pentru a înlătura postări ce conțin așa-zise leacuri pentru coronavirus, dar și alte dezinformări sau teorii ale conspirației care circulă în aceste zile. Unul dintre așa-zisele leacuri, date ca exemplu de Facebook, este băutul de înălbitor, evident un sfat dezastruos. Compania spune că va elimina conținutul care ar putea pune în pericol viața user-ilor.

Răspândirea informațiilor false despre noul coronavirus – declarat urgență de sănătate publică de OMS – pune Facebook în fața unui nou test despre cum face față răspândirii teoriilor conspirației și a dezinformărilor. Compania spune că va elimina postările care conțin sfaturi ce ar putea pune viața utilizatorilor în pericol și adaugă că va încerca să ducă oamenii către surse cu autoritate.

Noul coronavirus a dat naștere unui mare număr de teorii și de dezinformări pe internet, de la așa-zise explicații rasiste despre apariția virusului, până la false leacuri minune în care mulți cred însă.

Astfel de sfaturi îi pot dezorienta pe oameni, îi pot determina să nu mai caute ajutor sau să-l caute în locuri cu totul nepotrivite.

Sursa: hotnews.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Facebook va înlătura postările ce conțin leacuri false și alte dezinformări despre coronavirus

  1. Este o nouă dovadă, de mai era necesar, că Facebook este doar un nenorocit instrument de manipulare în masă. E ca și cu ordonanțele lui Năstase, după ce venea din S.U.A. sau Israel… și când aveam un avocat al poporului care dormea-n izmene (că actualu-i școlit la Soros…). Constituția României e doar pentru proști. Facebook-ul actual e jalnic. Păi a trebuit să scoatem pedeapsa cu moartea cum că se puteau strecura greșeli. Acum, Facebook e și doctor și are în spate… Organizația Mondială a Sănătății, care O.M.S. șterge imediat o postare ce contravine spălătorilor de creiere ai lui nea Țucănberg. Puteți posta doar ce e… corect politic, adică doar ceea ce convine companiilor farmaceutice… Căutați pe Goagăl ce prevedea în 2018 musiu Bill Gates cu privire la pandemia ce va porni din China și va ucide 30.000.000 de oameni (sciencealert(punct)com. Ce știa Billică și noi aflăm abia acum? Ce faină-i expresia cu „teoriile conspirației”, nu-i așa? Câte farmacii aveți în zonă/cartier?

Lasă un răspuns