EXCLUSIV! Un timişorean deţine o partitură semnată de Giacomo Puccini

Ştefan Şiacovici s-a născut în Timişoara şi întotdeauna s-a simţit legat de oraşul natal. Povestea vieţii lui începe cu mai bine de şapte decenii în urmă, fiind născut într-o familie înstărită a oraşului de pe Bega.

Ştefan Şiacovici este un colecţionar, iar casa şi-a s-a transformat-o într-un adevărat muzeu. Ilustrate vechi cu imagini ale unei Timişoare de mult apuse, timbre, documente, sunt doar o parte din comorile bănăţeanului.

În urmă cu peste două decenii, Ştefan Şiacovici a cumpărat o carte în limba italiană, cu partitura operei „Madame Butterfly” a lui Giacomo Puccini. Cartea se pare că poartă semnătura marelui compozitor, iar pe prima pagină acesta îi scrie majestăţii sale Regina Elena: „Omagiul respectuos al lui Giacomo Puccini”.

Tot pe prima filă apare şi data 5 februarie 1904, precum şi oraşul Milano. Potrivit istoricilor vremii, prima reprezentare a operei „Madame Butterfly”, a avut loc la Milano, în 17 februarie, însă s-a soldat cu un adevărat dezastru. Abia după refacerea libretului şi a muzicii, opera a avut audienţă la public, fiind din nou pusă în scenă, la Teatro Grande din Brescia.

Acum, colecţionarul vrea să afle dacă semnătura compozitorului italian este autentică şi spune că dacă partitura poartă într-adevăr iscălitura lui Giacomo Puccini, aceasta i-ar creşte valoarea. Timişoreanul caută experţi care să-i poată certifica iscălitura şi afirmă că nu ştie ce va face cu partitura în cazul în care aceasta poartă semnătura originală a marelui compozitor.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns