Etapă de rally raid în judeţul Timiş

Iubitorii sporturilor cu motor din cel mai vestic judeţ al ţării vor avea parte, în acest sfârşit de săptămână, de un adevărat regal pe patru roţi. Etapa cu numărul trei din cadrul ediţiei inaugurale a Campionatului Naţional de Rally Raid se va desfăşura, vineri şi sâmbătă, în mai multe localităţi din judeţul Timiş.

Startul „A-Car Rally Raid Timiş – Memorialul Corneliu Ţiţ” va fi dat pe Calea Lugojului din oraşul de pe Bega, mai exact de la Hotel 2000, vineri, la ora 11,01, peste 60 de minute concurenţii urmând să tureze motoarele în prima probă specială, care poartă denumirea lui Corneliu Ţiţ, fost campion naţional trecut în nefiinţă în urmă cu un an. Aceasta va avea o lungime de 55,10 kilometri şi se va desfăşura între Giarmata şi Ianova. Între orele 15 şi 15,30, piloţii sunt aşteptaţi din nou la Hotel 2000.

Sâmbătă, caravana automobilistică se va pune în mişcare mai devreme, la 8,31, cu startul din acelaşi loc, gazdă, în anii trecuţi, şi a unor turnee challenger de tenis de câmp. De la Giarmata se va pleca, la 9,31, în cea de-a doua probă specială, denumită Ravenol şi însumând 39,20 de kilometri. La Herghelia Herneacova va avea loc, înainte de miezul zilei, regruparea piloţilor, tot acolo urmând să fie şi un parc de service.

În PS3 Proflex se va porni în trombă de la Herneacova la ora 12,01, distanţa de parcurs fiind de 63 de kilometri.

În fine, ultima probă specială, a patra, intitulată Cramele Recaş şi totalizând 40,80 de kilometri, va avea startul la 14,41.

Festivitatea de premiere se va desfăşura sâmbătă la ora 20, tot atunci urmând să aibă loc şi lansarea cărţii „Automobilismul sportiv din România 1969-2014”, scrisă de regretatul maestru al sporturilor cu motor Corneliu Ţiţ.

Conform organizatorilor de la CS Speed Racing şi A-Car România – filiala Timiş, zonele cu acces facil pentru public sunt situate în Ianova, la ieşirea spre Bencecu de Sus şi la ieşirea spre lacul de acumulare (pentru proba de vineri, între orele 12 şi 15) şi la Herghelia Herneacova (pentru probele de sâmbătă, în intervalul orar 9,30-16,30).

Partenerii competiţiei organizate sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv sunt Consiliul Judeţean Timiş, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, Direcţia Silvică Timiş, şi primăriile din Recaş, Giarmata, Remetea Mare, Pişchia şi Bogda.

„Mulţumiri şi domnului Ionel Patrichi de la A-Car România, domnului Şerban Trăsnea, de la Ravenol, şi domnului Dan Daniliuc, de la Pro X”, a ţinut să precizeze Grig Zoiade, vicepreşedintele Speed Racing, fost campion naţional pe echipe cu ITA Timişoara în anul 1976 şi fost câştigător, trei ani mai devreme, al Raliului Zărandului, devenit ulterior Raliul Aradului, etapă din Campionatul Naţional al României.

Etapa din Timiş le succede celor de la Satu Mare şi Braşov. Iniţial au fost programate cinci etape, două dintre ele fiind ulterior anulate din motive financiare.

Traseul total al rundei ce va decide noul campion naţional are o lungime de aproximativ trei sute de kilometri, dintre care 198 sunt incluşi în cadrul probelor speciale, pe drumuri agricole de exploatare, drumuri forestiere şi drumuri comunale.

Foto: Facebook – Campionatul Naţional de Rally Raid


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns