„Este minunat când ești înconjurat de oameni fericiți”, spune artistul Doru Ioan Bănăţean

– Sunteți solist profesionist de muzică uşoară, DJ şi chitarist cu o experienţă profesională de peste trei decenii. De la cine ați moștenit pasiunea pentru cântat?
– M-am născut la 15 noiembrie 1965, în Timișoara, într-o familie modestă și muncitoare. Părinții meu au fost nevăzători și au muncit 25 de ani la Cooperativa de Invalizi Progresul din Timișoara. De la ei am moștenit atât talentul cât și pasiunea pentru muzică: ambii părinți au activat în orchestra cooperativei, tatăl – ca baterist percuție, iar mama – coristă.

– Și ați început să cântați la o vârstă fragedă de…
– Da, aveam doar șase ani, când, la insistența tatălui meu, am început cursuri de chitară la Clubul CFR din Timișoara și, în particular, sub îndrumarea profesorului Adrian Popescu. După mai mulți ani de experiență, am obținut, la București, atestatul de chitarist profesionist. Nu pot să mă laud că am fost un elev de nota 10 în permanență, dar învățătura a fost învățătură, fie că vorbim de școala generală, de liceu, școala de arte. Toate le-am trecut cu bine pentru ca parinții mei să se mândrească cu mine. Încă din școala generală și din liceu am participat la multe concursuri-festivaluri, unde am obținut numeroase premii, la fel și în armată, unde am activat în orchestra unității militare din Lugoj și apoi în Timișoara, iar după efectuarea stagiului militar am activat ca și corepetitor la clubul Tehnolemn. Acolo am înființat o trupă de muzică rock, Grafit, cu care am participat la multe festivaluri de rock și muzică ușoară. Îmi aduc aminte cu plăcere de serile distractive din cadrul discotecii Tehnolemn, unde cântam live și făceam mixaj DJ.

– Vă aflați mereu, cu melodiile dumneavoastră, alături de oameni, în momente de voie-bună și bucurie, fie că vorbim despre o seară petrecută la restaurant, alături de cei dragi, de nunți, botezuri sau de baluri ale bobocilor sau ale seniorilor…
– Da, mă consider privilegiat din acest punct de vedere, pentru că este deosebit de plăcut să te afli în mijlocul unor oameni care sărbătoresc evenimente deosebite din viața lor. Iar acest lucru îmi dă mereu un tonus pozitiv.

– Aveți, alături de doamna Daniela, o familie împlinită.
– Da, m-am căsătorit cu Daniela la 21 de ani și avem doi băieți: Daniel-Doru, cu un master în kinetoterapie-masaj, dar și pasionat de muzică, lucrând alături de mine în multe proiecte, și Alexandru, de 17 ani, calculatorist pasionat de jocuri, ca aproape orice adolescent din ziua de azi.

– Care este cel mai important sfat pe care l-ați primit?
– Profesorul meu de chitară mi-a spus odată: ține minte următoarele cuvinte: disciplină, caracter, punctualitate, calitate și seriozitate. Doar ele duc la profesionalism. Fără ele, vei rămâne doar un amator!


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns