Esențele tari se țin în sticle mici. Soprană, aristocrată, protestatară…

Cu o frumusețe glacială aparte, puternică, talentată și noncorformistă, Diana Pap are capacitatea de a te „hipnotiza” și a te fascina atât prin voce, cât și prin ceea ce spune. O zi aparent obișnuită mi-a fost transformată de cunoașterea acestei deja celebre soprane timișorene, de care mărturisesc că m-am lăsat greu desprinsă la sfârșitul interviului. Felul în care vede viața te acaparează, fără limite, fără bariere, cu o idee simplă: „Dacă ești un bun religios, faci sport, yoga, te hrănești sănătos, gândești pozitiv și faci meseria care îți place, faci față mai ușor încercărilor care îți sunt rezervate în viață”.

Bineînțeles, solistă

După terminarea Școlii Generale din cadrul Liceului de muzică – secția pian, părinții, ingineri fiind, au îndrumat-o spre un liceu real, convinși că așa își poate crea un viitor profesional stabil. Muzica însă a făcut-o să se trezească cu dorința de a-și perfecționa talentul înnăscut și astfel a decis că Facultatea de Muzică este cea care îi va deschide drumul. După cinci ani de Conservator la clasa profesoarei Mihaela Grama Ștefan, de care își amintește cu drag, s-a angajat în corul Operei Timișoara, unde prin muncă și dragoste de meserie a devenit solistă. A cântat apoi la Filarmonica Banatul și nu a refuzat niciodată colaborările muzicale în stiluri diferite, care au ajutat-o în dezvoltarea profesională și i-au inspirat calitate și profesionalism. Nu există piesă pe care să nu o poată interpreta și nu există loc care să nu fie exploatat la maxim în acest scop. Astfel, acustica senzațională dintr-o biserică a inspirat-o și a determinat-o să înregistreze o piesă deosebită.

Eleganța de altădată și bâlciul balcanic…

Spectacolele multiple sunt tot atâtea prilejuri pentru a vizita întreaga lume, iar țările care o atrag cel mai mult sunt cele arabe. Nu ar pleca însă niciodată din România și, mai ales, din Timișoara, orașul său de suflet pe care și l-ar dori elegant și boem. „Centrul Timișoarei are un iz de stațiune de la malul Marii Negre: cafenele, muzică, baloane, vânzoleală, coadă la înghețată în cornet, șaorma… Lipsesc doar magazinele cu șlapi și colaci de plastic. Nu știu de ce nu încercăm să revenim la eleganța de altădată și ne îndreptăm spre bâlciul balcanic…”, spune Diana.

AFLĂ DETALII ÎN EDIŢIA TIPĂRITĂ DE VINERI, 24 iulie, A COTIDIANULUI RENAŞTEREA BĂNĂŢEANĂ


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Esențele tari se țin în sticle mici. Soprană, aristocrată, protestatară…

  1. Vai de lume si de lume ca numai de cantarete si cantareti DUCEM lipsa…Ca ne stie toata lumea de lautari si circari! Mergeti(hungherese) Doamna la Acuto sa vedeti cum se o pune piatra pe Centru Istoric, cum se cultiva o planta de maslina! Intrebati Domnilor cine era mesterii aia care stie sa pietruiasca asa frumos? Sa-i aducem cu arcanu’ la Temeswar cum ii cara Karoly Robert pe vremuri…Dupa aia ce-au facut cu Ei? I-au dat de mancare la lei?

Lasă un răspuns