Doi șoareci de același sex au făcut pui. Cum a fost posibil

Cercetătorii chinezi au anunțat că au reușit să facă să se reproducă doi șoareci de același sex, mai exact două femele, informează BBC.

Practic, oamenii de știință au prelevat un embrion de la una dintre femele și un tip special de celulă de la cealaltă, o celulă stem embrionară haploidă.

Prin editare genetică, aceasta din urmă și embrionul au devenit compatibili și s-a putut realizat reproducerea. Puii sunt sănătoși și s-au reprodus la rândul lor.

Printr-un proces diferit, chinezii au reușit să obțină pui și de la doi masculi, însă nou-născuții nu au supraviețuit.

„Această cercetarea ne arată ce este posibil. Am văzut că defectele șoarecilor bimaternali pot fi eliminate și că se poate trece și peste barierele aflate în calea reproducerii bipaternale”, a spus dr. Wei Li, cercetătorul care a coordonat experimentul.

Mai este însă cale lungă până când experimentul ar putea fi făcut și pe oameni, din motive care țin de etică și siguranță, spune dr. Theresa Holm, de la Universitatea din Auckland, conform digi24.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Doi șoareci de același sex au făcut pui. Cum a fost posibil

  1. Gata ! S-a rezolvat si problema reproducerii in” familile” LBGT ! Astfel recentul Referendum si propunerile deputatului Florin Manole raman fara obiect !

Lasă un răspuns