Doctor în zâmbete, petale şi publicitate (GALERIE FOTO)

Scriu cu mult drag despre oameni talentați și curajoși care fac lucruri frumoase în viață. Oameni care și-au luat propriul destin în mână, care s-au reinventat, și-au făcut dintr-un hobby o meserie, și-au dezvoltat afaceri sau desfășoară concomitent mai multe activități în diferite domenii, de multe ori altele decât cele pentru care au studiat. Avem nevoie să cunoaștem povești de succes care să ne inspire și cu care să ne putem identifica, povești care să ne motiveze și să ne impulsioneze să ne autodepășim mereu.

”Cel mai mare curaj, să îți învingi frica”

”Cel mai mare curaj este să îți învingi frica!”, îmi spune, convingătoare, Camelia Micula, personajul meu de astăzi, care la treizeci și șapte de ani este manager, promoter, organizator de evenimente, administrator, decorator, pe scurt antreprenor de succes. Se ocupă în Timișoara de propriile afaceri și anume firma de publicitate, florăria, un magazin de suveniruri și unul alimentar.

De la Medicină, la… publicitate

Medic de profesie, Camelia a lucrat de la vârsta de optsprezece ani, când a început să câștige primii bani. În timpul Facultății de Medicină, pe care a absolvit-o, făcea promoții în calitate de hostess pentru diferite firme multinaționale de renume. Apoi, îndrăgostindu-se de mirajul din domeniul publicității a decis că acesta este drumul său în viață și nu medicina. Cu aplomb, fără să privească în urmă, și-a deschis propria agenție de publicitate, care astăzi organizează evenimente la nivel național. Festivaluri, deschideri de magazine, baluri, promoții diverse, sunt activitățile prin care Camelia se face astăzi cunoscută. Colaborează mereu cu oameni cu care empatizează, dă șanse de start în carieră persoanelor tinere și are un simț organizatoric desăvârșit, face față cu brio în condiții de stres și este mereu cu zâmbetul pe buze.

Din dragoste pentru flori…

Din dragoste pentru flori a deschis o florărie acum zece ani. A fost printre primele firme de gen din țară care livrau aranjamente florale la domiciliu pe baza comenzilor online. Un hobby devenit profitabil, așa îmi descrie Camelia Micula acest bussines, florăria fiind locul în care se relaxează muncind. Își rezervă o parte din timp pentru a-și cunoaște îndeaproape, profesional, clienții, a prelua comenzi și a le livra în timp util comenzile. A creat zeci de aranjamente florale deosebite, dar cel mai spectaculos a fost unul de… 1001 trandafiri. A fost nevoie de patru băieți ca să poată ridica buchetul impresionant. La livrare nu a intrat pe ușa apartamentului, îmi mărturisește Camelia zâmbind, dar reacția destinatarei a meritat întregul efort.

Petale, zâmbete, fericire și speranță

Discuțiile cu clienții le poartă personal și fiecare creație a sa este personalizată particular. Nu vinde doar flori, ci oferă zâmbete, fericire și speranță prin această frumoasă ocupație. Acesta este locul în care creează liber, în care își găsește liniștea și totodată primește energie pentru a continua. Ia parte periodic la emisiuni televizate în care creează aranjamente florale în direct, aduce în prim-plan concepte noi, prin integrarea fructelor, materialelor textile sau a diferitelor obiecte de decor. Pentru ea nu există nu se poate, există doar o reinterpretare sau o altă variantă!

Nu e greu niciodată

Atât pentru florărie cât și pentru magazinul de suveniruri colaborează cu artiști plastici autohtoni, cu oameni talentați din Timișoara și din țară, care creează lucruri inedite și unicate, pictate manual, particularizate deosebit. Nu îi e greu niciodată să o ia de la capăt și nu se teme să deschidă un nou bussines cum i se ivește ocazia. Se bucură de tot ce întreprinde, iar satisfacțiile emoționale primează pentru ea în detrimentul celor financiare.

Zâmbete și facturi

În propriul magazin alimentar, acolo unde m-a și primit pentru acest interviu, am găsit-o înconjurată de facturi, chitanțe, comenzi, lucrători comerciali și agenți de vânzări. Zâmbitoare și responsabilă, Camelia desfășoară aici o muncă de coordonare disciplinată și în același timp îmi povestește că nu îi ajung orele pentru a termina ce are de făcut. Se împarte rațional între afacerile pe care le deține și de care se ocupă cu profesionalism și iubește în parte fiecare lucru pe care îl face. Puținul timp liber pe care îl are îl petrece citind sau călătorind în locuri exotice.

Un mod de viață alert și inedit înseamnă împlinire

Spune că nu va refuza niciodată o nouă colaborare sau un nou proiect în domeniile pe care le stăpânește pe deplin, pentru că acest mod de viață alert și inedit înseamnă împlinire pentru o femeie puternică, așa cum este și Camelia Micula.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns