The Dire Straits Experience, în concert la Timişoara

După succesul fulminant înregistrat în trecut – două concerte sold-out la Timişoara și București și numeroase reacții entuziaste primite din partea publicului la Cluj-Napoca, foștii membri ai legendarei trupe Dire Straits, Chris White & Chris Whitten au ales sărbătorească 40 de ani de la lansarea „Sultans of Swing” prin trei concerte în România, dintre care primul va avea loc duminică, la ora 19, pe scena Sălii „Capitol” a Filarmonicii „Banatul”.

Au trecut mai bine de două decenii de când membrii Dire Straits au ales să urmeze căi diferite, lăsând în urmă un catalog remarcabil cu unele dintre cele mai bune compoziții și prestații live de la răsăritul rock-ului încoace.

Nostalgia vechilor fani Dire Straits, dar și curiozitatea și dorința arzătoare ale celor tineri de a asculta live piese de referință din istoria muzicii rock au creat premisele reuniunii unora dintre membri, sub numele The Straits, în cadrul unui concert caritabil desfășurat la Royal Albert Hall. Locul lui Mark Knopfler a fost ocupat de Terence Reis, un artist desăvârșit.

„Când am pus bazele unei formații alături de care să cânt piesele Dire Straits în cadrul concertului de la Royal Albert Hall, nu am crezut că este posibil să găsesc pe cineva care să-i ia locul lui Mark fără a părea un impostor. Am greșit.

În Terence Reis cred că am găsit prima persoană de pe planetă care să poată cânta ca Mark, dar care să își mențină, totodată, propria identitate și integritate. Datorită respectului său față de Knopfler, Terence este capabil să interpreteze piesele într-o manieră onestă care permite energiei și talentului să se afirme. Fără Terence, nu am putea funcționa”, mărturisea Chris White cu acel prilej.

Astăzi, The Straits a devenit The Dire Straits Experience, un pilon al muzicii rock de calitate, care reușeste să mențină în viață universul mult iubit creat de Dire Straits.

Membrilor originali Chris White & Chris Whitten și lui Terence Reis li se alătură instrumentiști din elita industriei muzicale care colaborează individual cu artişti precum Paul McCartney, Joe Cocker, Ray Charles, David Bowie, Tina Turner, Rod Stewart, Van Morrison sau David Gilmour.

Show-ul The Dire Straits Experience de la Timişoara este un “must see” pentru iubitorii muzicii bune și pentru toți cei care vor să guste puțin din istoria glorioasă a uneia dintre cele mai importante și influente trupe din toate timpurile.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns