Detaliul care ar fi putut face diferenţa în Clubul Colectiv: Cum se comportă la foc un burete de antifonare normal şi un burete ignifug – VIDEO

Reprezentantul firmei care a făcut antifonarea în Clubul Colectiv a dezvăluit că patronii localului au refuzat să cumpere material ignifug pentru că era ”prea scump”, el susţinând că o astfel de lucrare se face în mod normal ”pe baza unui proiect întocmit de pompieri, de arhitect”, care însă nu a existat.

Un clip difuzat de Ziarul Financiar ne arată care este diferenţa dintre un material de calitate şi unul ieftin într-un astfel de caz.

Experimentul ne arată cât de repede se propagă focul dacă materialul nu este ignifug şi cum el se stinge imediat dacă materialul este ignifug.

”Materialul (n.r. – pentru antifonare) este materialul din care se face buretele cofrat, piramidal, care este în toate studiourile posibile din România, numai că e plan, că a fost mai ieftin. Fâşia nu e cofrajul ăla de ou, e un material plan, pur şi simplu”, a declarat, sâmbătă, pentru Digi24, reprezentantul firmei care a făcut antifonarea în clubul Colectiv.

Acesta a precizat că tot tavanul a fost acoperit cu acel tip de material, care este rezistent doar la căldură, nu şi la foc.

”Ulterior, au pus ei, nu ştiu de unde, pe stâlpi (n.r. -acelaşi material ca pe tavan). Am văzut nişte piramidal. Este ignifugat grad F, adică poate să stea la căldură – motoare, calorifere -, nu să îi dai foc. Şi cui îi dai varianta RF, aia ignifugată, este prea scumpă”, a mai spus el, precizând că materialul ignifug este mai scump cam cu 35%.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns