Despre curatoriat, la Galeria „Calina”

Cei care vor trece luni, la ora 19, pragul Galeriei „Calina” din Timişoara vor avea ocazia de a o asculta pe invitata Lavinia German, care va susţine expunerea cu titlul „Curatoriatul ca practică artistică”.

Aceasta va aborda practicile curatoriale de care a făcut uz cu prilejul proiectelor sale expoziționale recente, în interacțiunea cu tinerii artiști care utilizează mediul fotografic și pe cel al imaginii în mișcare. În contextul artelor vizuale contemporane, practica curatorială este privită ca o activitate artistică și reflectată în dimensiunea sa culturală.

Analizată din punct de vedere pedagogic, ea însumează informații și metode de lucru din domenii diverse, pentru a forma discernământ artistic și aptitudini practice, gândire critică și argumentare teoretică. Proiectele Laviniei German relevă apetitul tinerei generații de artiști pentru înțelegerea mecanismelor creative ale mediului fotografic, în contextul interdisciplinarității artei contemporane.

Lavinia German este membru fondator al Centrului de Fotografie Contemporană din Iași și predă cursuri la Facultatea de Arte Vizuale şi Design, specializarea Fotografie, video, procesarea computerizată a imaginii. Activitatea sa din ultimii ani reflectă interesul pentru strategiile vizuale din practicile fotografice contemporane. Este curator al unor expoziţii locale și naționale adresate tinerilor artiști și colaborator în cadrul mai multor proiecte artistice, educaționale și culturale.

„ArtistheTeacher” este un program inițiat de Bogdan Rața împreună cu Alina Cristescu, în parteneriat cu Facultatea de Arte și Design Timișoara și cuprinde conferințe, dezbateri, sesiuni de performance, expoziții, prezentări și workshop-uri pe care Galeria „Calina” le găzuiește până în luna iulie a acestui an.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns