De Ziua Națională, la Timişoara: paradă militară, nu – retragere cu torțe, da

Prefectura județului Timiș a făcut, marţi, public programul manifestărilor de Ziua Națională. În acest an nu va organizată nici o paradă militară, dar evenimentul va fi marcat, la Timișoara în Parcul Central, la Monumentul Ostașului Român, începând cu ora 10.

Programul va începe cu un ceremonial militar și religios, depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori, urmat, la ora 10,50, de un exerciţiu demonstrativ de mânuire a armamentului pe muzică de fanfară, realizat de militari din Batalionul 32 Infanterie „Mircea”, împreună cu Muzica Militară a Brigăzii 18 Infanterie „Banat”.

La ora 11, Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș va prezenta un moment artistic, după care, între orele 11,15 și 13, vor putea fi urmărite exerciţii demonstrative prezentate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al Judeţului Timiş și Penitenciarul de Maximă Siguranţă Timişoara.

În paralel, tot în Parcul Central, doritorii vor putea urmări o expoziţie de tehnică uşoară, echipament specific şi armament portativ (mini-poligon de cercetare „trai în condiţii de izolare”), organizată de instituțiile cu specific militar din Timișoara.

Între orele 18 și 19, va avea loc retragerea cu torțe realizată de Muzica Militară şi militari ai Brigăzii 18 Infanterie „Banat”, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş şi pompieri militari, pe traseul Piaţa Libertăţii – sediul Brigăzii 18 Infanterie „Banat” – Palatul Administrativ – Arhiepiscopia Timişoarei – Primăria Timişoara – Catedrala Mitropolitană – Piaţa Victoriei – Piaţa Libertăţii – sediul Brigăzii 18 Infanterie „Banat”.

Evenimente dedicate zilei de 1 Decembrie vor fi organizate nu doar la Timișoara, ci și la Lugoj, Sânnicolau Mare, Gătaia, Ciacova, Deta, Făget, Jimbolia, Recaș, Banloc, Birda, Cărpiniș, Comloșu Mare, Dumbrăvița, Fibiș, Găvojdia, Ghilad, Giera, Margina, Moșnița Nouă, Pădureni, Peciu Nou, Periam și Valcani.

Ansamblul de cântece și dansuri „Ghiocelul” al Primăriei și Consiliului Local Giroc va prezenta un spectacol folcloric, pe scena Sălii „Capitol” a Filarmonicii „Banatul”, în data de 1 decembrie 2015, începând cu ora 18.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns