De sub bagheta lui Merlin vor răsări spectacole… magice

În perioada 23-27 octombrie, puştimea Timişoarei este aşteptată la Teatrul pentru Copii şi Tineri „Merlin”, pentru a se bucura de spectacolele venite din toată ţara la un festival de animaţie… magic, intitulat „Sub bagheta lui Merlin”.

Cei mici sunt invitaţi duminică, la ora 11, pe strada lui Merlin, în faţa instituţiei organizatoare, unde vor avea ocazia să întâlnească personaje de poveste.

În aceeaşi zi, la ora 12, sala teatrului va găzdui ceremonia de deschidere a festivalului, urmată de o reprezentaţie cu „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, un spectacol timişorean adresat copiilor cu vârste de peste şapte ani.

La ora 17, Trupa Arcadia de la Teatrul „Regina Maria” din Oradea vine în faţa publicului cu „Stan Bolovan – spaima zmeilor”, o montare petru micuţii care au împlinit deja patru anişori. Luni, la ora 11, prichindeii au parte de o întâlnire cu actorii Teatrului de Păpuşi „Gulliver” din Galaţi şi de o „Călătorie spre centrul Pământului”, în variantă 3D, pusă la cale pentru spectatorii de peste şase ani.

La ora 18, va fi rândul Teatrului de Animaţie „Ţăndărică” din Bucureşti să aducă… sub bagheta lui Merlin „Visul unei nopţi de vară”, într-o montare gândită pentru publicul adolescent.

Marţi, la ora 11, secţia de păpuşi a Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara va delecta picii care au depăşit vârsta de patru ani cu „Noroc cu laptele”, iar publicul mai mare de 12 ani se va bucura, de la ora 17, de spectacolul “Metamorphose” al Teatrului pentru Copii “Arlechino” din Braşov.

Miercuri, 26 octombrie, la ora 11, Teatrul de Păpuşi „Puck” din Cluj-Napoca vine în festival cu „Aleodor Împărat”, un basm frumos pentru publicul mai mare de patru ani. La ora 16, “Ridichea uriaşă”, un spectacol al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Aşchiuţă” din Piteşti, va putea fi vizionat chiar şi de pruncii care au depăşit vârsta de doi anişori.

Joi, la ora 11, Teatrul pentru Copii „Ciufulici” din Ploieşti va delecta spectatorii de peste şase ani cu „Prinţesa mecanică”, aceasta urmând să fie… detronată, la ora 17, de „Crăiasa Zăpezii” din povestea pusă în scenă de trupa de marionete de la Teatrul Clasic „Ion Slavici” din Arad.

Festivitatea de premiere, programată în seara aceleiaşi zile, la ora 19, va recompensa cele mai reuşite montări din festival, iar vrăjitorul Merlin va face o reverenţă de rămas bun celui mai tânăr şi mai sincer public consumator de teatru.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns