De la Tormac la… Paris >> O luptătoare din Timiș câștigă competiții în Franța

Luptele timişene se mândresc şi cu o tânără sportivă care se şcoleşte şi participă la competiţii în Franţa.

Narcisa Pop Florea, în vârstă de 13 ani, elevă a profesorului Valentin Mihăilă, de la catedra de lupte libere a CSŞ 1 Timişoara, este deja de trei ori campioană a României, în 2013, 2014 şi 2015, ţintind şi în acest an, ultimul la juniori mici, un titlu la cel mai râvnit concurs organizat pe plan intern.

La sfârşitul săptămânii trecute, ea s-a clasat pe primul loc la ediţia cu numărul 21 a întrecerii internaţionale Cristojeunes, iar acest weekend o va găsi din nou pe saltea într-un cadru oficial, la un turneu regional organizat în Franţa.

„Ea este plecată de doi ani cu părinţii în Franţa, se antrenează la clubul CMASA, care aparţine de şcoala unde învaţă, la Paris, dar rămâne sportiva noastră, vine la campionatele naţionale şi câştigă titlul an de an. Acum este în cantonament cu echipa franceză, se pregăteşte pentru un turneu regional, după ce săptămâna trecută a câştigat categoria 57 de kilograme la un alt concurs. Pe Narcisa am selecţionat-o în 2011 din comuna Tormac. Am avut o colaborare cu şcoala din această comună între 2010 şi 2015. Fata învaţă foarte bine, face şi performanţă la lupte, este o valoare pentru noi, are perspective frumoase”, ne-a declarat antrenorul Valentin Mihăilă (62 de ani).

Un alt sportiv de valoare crescut de reputatul şlefuitor de talente de la CSŞ 1 Timişoara este George Şimon, încadrat la categoria 125 de kilograme, care a fost cedat la campioana CSM Lugoj.

„George este student la Medicină în Timişoara, are 19 ani, este încă junior. L-am dat la clubul campion, am vrut să-i asigurăm continuitate la seniori şi era cea mai bună variantă pentru el”, ne-a mai spus profesorul Mihăilă, care lucrează împreună cu fiul său, Răzvan, în vârstă de 38 de ani, voluntar la secţia de lupte libere de la CSŞ 1 Timişoara.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns