Cu tot sufletul, în lumea frumosului

Persoanele pe care le întâlnim în viață ne schimbă pe noi ca indivizi sau ne schimbă traiectoria. Asta crede cu tărie Diana Harja, a cărei drum în viață s-a schimbat de multe ori și a fost influențat de diverse persoane sau întâmplări. Având un masterat în pictură, cosmeticiană, make-up artist și instructor de tehnici complementare, Diana e o persoană care a reușit să facă din pasiunile multiple, carieră.

”Nimic din ceea ce fac nu poate fi despărțit de pictură”

Specializarea în arte plastice a început încă din liceu și a culminat cu Masteratul în pictură, îndrumată fiind de maestrul ei de suflet, Dana Constantin, care a crezut deplin în harul ei.

La Facultatea de Arte s-a înscris impulsionată de persoane care identificau în ea talentul artistic, amintind-o aici pe buna ei prietenă, iar soarta a făcut ca anul în care a fost admisă să fie singurul cu locuri disponibile pentru toamnă.

Era pe punctul de a renunța, dar nu a făcut-o, și a absolvit ca șefă de promoție. Astăzi, sfătuiește din experiență proprie să nu ne oprim în viață înainte de a face pasul frumos și important, pentru că ar putea să se întâmple înainte de cea mai frumoasă realizare a sufletului.

Pictează pentru sufletul propriu, pentru clienții care se îndrăgostesc iremediabil de lucrările sale și pentru însuflețirea spațiilor în care acestea îi sunt așezate: ”Nimic din ceea ce fac nu poate fi despărțit de pictură, deoarece aceasta se regăsește în toate activitățile mele”.

diana harja1

Atunci când Diana Harja vorbește despre pictură redată în orice formă și pe orice suport, i se luminează fața, i se înseninează privirea și i se poate citi pe chip dragostea pentru această manifestare artistică.

Îmbinare perfectă între partea vizibilă și cea invizibilă

A fi cosmeticiană, pentru Diana Harja înseamnă studiu și energie pozitivă împărtășită pe deplin clientelor. Masajul cosmetic a început să îl facă instinctiv și autodidact, iar rezultatele asupra clientelor au fost vizibile pentru că atunci când pui pasiune și conștiinciozitate în ceea ce faci, se simte.

Primul job a fost într-un salon de cosmetică Igiena, loc în care a luat contact cu lumea frumosului, cu tipologiile diferite de ten și personalitate, cu lumea stylingului și a pretențiilor.

Oferta pentru a-și deschide propria afacere s-a ivit, iar Diana Harja, sceptică inițial, și-a învins îndoiala și a început pe cont propriu.

Își amintește și acum cu plăcere de proprietarul Ioan Berbec, care i-a închiriat spațiul în care urma să funcționeze salonul, acesta fiind omul care a impulsionat-o, inspirându-i seriozitate și sprijin.

diana harja3

Numele salonului semnifica mult pentru ea, nimic din ceea ce îi înconjoară viața nefiind la întâmplare. Termenul de Kosmoterapie, care se regăsește în denumirea finală, i-a răsărit în minte în căutările sale pentru un cuvânt care să îmbine perfect partea de cosmetică și partea de terapie complementară de care începuse să se ocupe. Pentru Diana Harja, acest termen este îmbinarea perfectă între partea vizibilă și cea invizibilă. ”Nu lucrezi asupra clientului doar la nivel fizic, ci și energetic și, mai ales, sufletesc.

Clientele vin de multe ori în cabinetul meu pentru ceea ce primeau la nivel sufletesc dar, bineînțeles, mulțumite pe deplin de serviciile cosmetice specifice”.

Dragoste presărată în fiecare lucru

A fost cooptată de o renumită firmă de produse cosmetice pentru prezentarea de produse, și cu acest prilej a călătorit foarte mult, etalând și aplicând tot mai des cunoștințele stăpânite în machiaj.

Cu ocazia acestui proiect, se deplasa periodic în țară în localități precum București, Focșani, Cluj, iar libertatea în ceea ce privește metodologia prezentării a făcut-o să accepte această colaborare. Nu i s-a impus un stil rigid. Cosmeticienele beneficiau de un curs de machiaj, o minunată formă de împletire a culorii, a structurilor diferite și de adaptare a formelor pe diferitele trăsături umane. Nu este deloc ușor să lucrezi cu oamenii, cu precădere femeile sunt foarte pretențioase, dar felul Dianei de a presăra dragoste în fiecare lucru pe care îl face nu are cum să nu te cucerească.

În viață nimic nu este întâmplător

La rugămintea clientelor de a le învăța să se automachieze pentru diverse evenimente sau pentru a-și construi o carieră în acest domeniu, a luat naștere cursul de make-up by Diana Harja.

Aici mărturisesc că am cunoscut-o eu și pot să certific faptul că nu a fost doar un profesor, ci și un mentor. Este un om profesionist care a împărtășit cu pasiune, dragoste și altruism toate cunoștințele sale în arta machiajului și a cosmeticii.

diana harja4

A făcut elevele să iubească această meserie și este extrem de mândră atunci când află că și în prezent există absolvente care profesează folosindu-se și dezvoltând cunoștințele implementate de ea la cursurile de machiaj.

În momentul în care, după mulți ani, regăsești un mentor și un om atât de frumos ca Diana Harja, un om realizat dar modest și iubitor de lucruri simple, cu adevărat importante, realizezi că are dreptate atunci când spune că în viață nimic nu este întâmplător.

În lumea magică a teatrului

A fost machior la Teatrul maghiar din Timișoara timp de doi ani. Demeter Andras, directorul teatrului în acea perioadă, a remarcat-o pe Diana Harja pe o filmare în care aceasta performa un bodyart.

A idenfificat rapid potențialul acesteia, drept pentru care i-a oferit o șansa pentru a lucra în această lume magică a teatrului. Dianei i se citește și acum emoția din privire atunci când povestește despre munca ei în teatru.

Mirajul din spatele scenei, lumea aceea feerică despărțită de cortină, dar în același timp conștiinciozitatea cu care dorea să își îndeplinească sarcinile au fost elementele care au făcut-o să se autodepășească. Crea mereu ceva nou: o poveste inedită, un personaj aparte și o personalitate evidențiată prin machiaj: ”În treatru am depus efort, implicare, studiu și, mai ales, pasiune. Știam când începeam să lucrez, niciodată când termin ca să pot pleca acasă”.

Premiu pentru pictură, dans și improvizație

Body Art Paintingul este o pasiune a Dianei Harja, pasiune perfecționată în timp, adusă la stadiul de happenig-uri în domeniu. Modul în care Diana înfrumusețează chipul și trupul unei persoane prin această tehnică inedită este fantastic.

Am văzut-o pe Diana pictând și pot spune cu toată sinceritatea că talentul, viziunea și dăruirea cu care desfășoară această activitate pur și simplu te înmărmurește.

A organizat multe activități și a luat parte la foarte multe evenimente împreună cu diverși artiști în machiaj și body painting. Își amintește cu nostalgie de premiul câștigat la Sofia unde, împreună cu un grup de artiști din București, a prezentat prin pictură, dans și improvizație o poveste legată de sufletul uman. Artiștii au înfățișat trezirea conștiinței și drumul sufletului la fel cum omida se dezvoltă din cocon spre a deveni un fluture spectaculos și liber.

Emoții și sentimente, prin desen și culoare

Zilele trecute am găsit o Diana extrem de tânără, atât la chip, cât și la suflet, cu o liniște și o frumusețe interioară demne de invidiat. Se regăsește cel mai bine acum în practicarea și predarea tehnicilor complementare și tehnicilor radiante Thai Chi și Chi Kong.

A practicat Prananadi, Sugioc și întâmpină cu drag în cabinetul său persoane deschise, pe care le însuflețește cu energie pozitivă, forță de a merge mai departe și optimism. Iubește copiii, cu mintea lor curată și deloc toxică. Fetița unei cliente a ajutat-o pe Diana să își descopere veleitățile sale de a interacționa cu copiii într-un mod special.
diana harja2

A realizat atunci că și noi, adulții, putem învăța lucruri de la copii de foarte multe ori și că aceștia pot fi deschizători de drumuri. Din dragostea pentru copii și din dorința de a-i ajuta a luat naștere un atelier de teatru numit ”Grupul Inocentia”. Acest grup se bucură de talentul, profesionalismul, devotamentul și atenta supraveghere a regizorului și actorului Ștefan Traian Șoimu. Orele de pictură desfășurate în acest proiect sunt de fapt un pretext pentru ca micuții prezenți aici să capete încredere în propriile identități, curaj în a-și exprima emoțiile și sentimentele, totul simplu, prin desen și culoare.

Sunt foarte multe de spus despre un om atât de special cum este Diana Harja: nonconformist, iubitor de adevăr, extrem de talentat, preocupat nu de sine, ci să îi menționeze pe cei cu care colaborează, să îi mulțumească cu dragoste familiei și cu recunoștință fostului soț Eusebiu pentru sprijin și pentru anii frumoși petrecuți împreună.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns