Costel Busuioc nu mai caută celebritatea în America. S-a întors în Timiș și cântă în biserici

Supranumit „Pavarotti din Carpați”, după ce a câștigat concursul de televiziune „Hijos del Babel” în Spania (2008), Costel Busuioc a căutat în zadar celebritatea și înavuțirea pe două continente. Eșecurile l-au făcut să ia calea bisericii.

Fost păstor din Hunedoara și zidar în Spania, Costel a-ncercat în zadar să-și facă un nume în muzică, după ce câștigarea concursului „Hijos del Babel” i-a confirmat vocea de tenor.

În zadar însă: lumea operei l-a respins, în lipsa studiilor de specialitate. Situația financiară, cei patru copiii ai săi și grija zilei de mâine l-au motivat să ia din nou calea străinătății și, ocrotit de Biserica Penticostală, unde s-a rebotezat, Costel a ajuns în America, unde, în ultimii ani, a cântat în mai multe lăcașe de cult, inclusiv ortodoxe, după slujbe, dar și la recepții ale consulatelor.

Anul trecut a participat și la cea mai mare sărbătoare a românilor din zonă, Festivalul din Sacramento.

Azi, Costel e iar în România, nu mai onorează decât concerte caritabile și evită orice formă de publicitate, în parte deoarece comunitatea în care a intrat, a penticostalilor, interzice asta, în parte ca formă de protest față de publicitatea de care s-a bucurat după ce a câștigat concursul de televiziune spaniol și care nu i-a folosit la nimic, ba a rămas și fără cei 100.000 de euro promiși, deoarece a reziliat contractul cu casa de discuri.

Costel a fost filmat, recent, în plină misiune creștină, cântând la un eveniment ce a avut loc la Sânicolau Mare, orașul timișean unde s-a mutat cu familia. A fost un spectacol-colectă pentru ajutorarea unui centrul social.

Pe scenă, alături de el, au urcat, la un moment dat, și copiii săi, Daniel Busuioc (tobe) și solista Maria Busuioc, care și-a încercat norocul la „X Factor”, scrie libertatea.ro.

VEZI VIDEO aici


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns