Coafurile din Cărpiniş, apreciate de timişorence

„Joaca de-a Ionela” a devenit un adevărat fenomen printre fetiţele din comuna Cărpiniş. Ionela este una dintre coafezele din comună, în al cărei salon se aranjează doamne din Jimbolia, Cenei, Ionel, Checea şi chiar din Timişoara.

Cel mai mic client al Ionelei Mihalache are un anişor, iar cel mai vârstnic, puţin peste 80 de ani. Micuţele domnişoare care se aranjează la salon şi urmează cursurile grădiniţei sau ale şcolii primare au prins drag de coafeza lor şi au inventat „joaca de-a Ionela”. „Îşi pun şorţuleţe, mănuşi, îşi iau periile şi încep să se aranjeze între ele”, spune Ionela Mihalache.

Cele mai reuşite coafuri

În urmă cu câteva zile, la Timişoara, a avut loc un eveniment cu ştaif. Dintre sutele de persoane prezente la botez, câteva s-au coafat la salonul din Cărpiniş. „Au venit clientele şi mi-au spus că s-au simţit extraordinar, au fost foarte mulţumite de coafuri şi, spun ele, chiar au fost mai frumos aranjate decât… <>”, afirmă Ionela. Succesul printre clienţi poată stă chiar în cunoaşterea acestora, a preferinţelor lor, a calităţilor şi defectelor pentru că, spune coafeza, întotdeauna încearcă să afle mai multe amănunte despre client şi ţinută decât despre eveniment, pentru a putea realiza coafura perfectă.

Surorile Kardashian fac ravagii printre tinerele din Cărpiniş

Nu se putea ca unele dintre cele mai urmărite persoane de pe planetă, surorile Kardashian, să nu fie printre favoritele clientelor tinere ale Ionelei. „Foarte multe fete vin şi îmi cer coafuri asemănătoare cu ale surorilor Kardashian. Sunt la modă, mai ales părul până la umeri. Am însă şi cereri care nu-mi plac. Unele fete vor să fie rase pe o parte a capului, iar pe cealaltă să le rămână părul lung. Asta nu-mi place şi le cam refuz”, susţine Ionela.

Nici bărbaţii nu se lasă mai prejos, ba chiar sunt clienţi mai dificili decât femeile. Dacă doamnele se lasă mai uşor pe mâna coafezei, domnii vor să deţină controlul, aşa că nu lasă un fir de păr să dispară fără acordul lor. „Băieţii vin cu poze la ei. Ei au idolii lor, fotbaliştii, aproape toţi vor coafuri ca ale unor fotbalişti. Mulţi îl aleg pe Messi sau mai ştiu eu ce alt jucător”, spune coafeza.

Lungul drum spre succes

Ionela Mihalache şi-a creat cu multă muncă renumele de care se bucură acum (la ea la coafor se fac programări cu circa două săptămâni înainte). „Lucram într-o fabrică din Jimbolia, la bandă. Într-o zi m-am oprit într-un salon din oraş şi am rugat-o pe doamna de acolo să mă înveţe meserie. A spus că nu are timp, însă m-a lăsat să mă uit la tot ce face.

Aşa am făcut timp de un an. După primele ore în care am observat-o aveam atâta încredere în mine, încât aveam impresia că o să pot tunde tot Cărpinişul. Încet-încet am început să le realizez coafuri prietenelor. Mama încălzea apă pe sobă şi tundeam acasă. Aşa mi-am făcut o clientelă. Mă plimbam cu copilul în cărucior prin sat şi am văzut clădirea asta.

Era în paragină. Mă gândeam că aici o să am salonul. Acum, fiul meu are 15 ani, iar visul mi s-a îndeplinit. A fost, e drept, nevoie de multă muncă, răbdare şi investiţie, dar am reuşit”, spune Ionela. De altfel, ea poate fi un exemplu pentru cei care se întreabă dacă pot să-şi urmeze visul în ţara natală.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Coafurile din Cărpiniş, apreciate de timişorence

Lasă un răspuns