Cifre record pentru Castelul Corvinilor: 287.000 de turiști și încasări de peste un milion de euro

Castelul Corvinilor din Hunedoara a reușit să obțină anul trecut peste un milion de euro din vânzarea biletelor, devenind astfel unul dintre cei mai importanți contributori la bugetul local al Primăriei.

Datele statistice arată că anul trecut castelul din Hunedoara a fost vizitat de 287.000 de turiști, o cifră record în istoria acestui monument istoric. Cei mai mulți turiști au venit la castel în lunile iulie și august, când a fost înregistrat un flux de 115.000 de oameni.

„Este cel mai bun an de când Castelul Corvinilor a intrat în circuitele turistice. În general, turismul a crescut în România și ne așteptăm ca acest trend să se mențină și pentru acest an. De aceea, ne așteptăm ca la finalul anului 2016 să putem spune că numărul vizitatorilor care au trecut pe la castel a depășit 330.000 de oameni’, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca.

Castelul din Hunedoara este dovada că un monument istoric bine pus în valoare se poate transforma într-un contributor important la bugetul unei primării locale.

„Nu e un secret pentru nimeni că am avut un an turistic foarte bun. Încasările din vânzarea biletelor au depășit un milion de euro”, a afirmat primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion.

Castelul Corvinilor va depune pe noul exercițiu financiar al Uniunii Europene un proiect de restaurare în valoare de 10 milioane de euro, prin care monumentul istoric și zona din împrejurimi se vor constitui ca un ansamblu arhitectural cu multiple valențe, în care turiștii să-și poată petrece cel puțin o zi de vacanță. Proiectul studiului de fezabilitate a fost aprobat de Consiliul Local Hunedoara.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Cifre record pentru Castelul Corvinilor: 287.000 de turiști și încasări de peste un milion de euro

  1. 1 mil de euro profit si nu sunt in stare sa amenajeze o parcare mai mare si gratis. Drumul pana acolo e vai de el, sa nu mai vorbim de unde lasi masina si pana la castel…

Lasă un răspuns