CH Politehnica Timişoara, început de sezon cu probleme de tot felul

După un sezon cu buget mare dar tot în afara play-off-ului, echipa de handbal masculin Politehnica Timişoara a demarat pregătirile cu negocieri privind… reducerea contractelor. Prim-divizionara de pe Bega se confruntă cu probleme financiare, rămânând din această cauză fără câţiva jucători importanţi.

Cei care au ales să continue pe Bega au acceptat diminuarea plăţilor, cu promisiunea că în cazul calificării în prima jumătate valorică li se vor achita salariile întregi. Va urma o primă jumătate de campionat dificilă, existând speranţe de redresare pecuniară în partea secundă a întrecerii.

„Obiectivul este calificarea în play-off. Sportivii rămaşi au acceptat propunerea de a translata efortul financiar pentru anul viitor, în retur. Conducerea clubului şi-a asumat plata salariilor întregi în cazul participării în play-off, plus achitarea unui bonus pentru o performanţă superioară. Subliniez ideea de prudenţă financiară pe care trebuie să o manifestăm. Jucătorii de la echipa din liga a doua au acceptat să continue fără pretenţii financiare. Vom decide în această săptămână, după întoarcerea din vacanţă a domnului rector Şerban, ce se va întâmpla cu formaţia secundă a clubului nostru. N-aş spune că sunt probleme grave, ci o reorientare pe legea sportului, care nu are încă normele de aplicare. Finanţarea va fi pe această lege. Vom avea o sincopă în luna august, dar sper că ne vom reabilita financiar în septembrie”, a explicat, luni, preşedintele polist Ioan Silviu Doboşi.

Unde e marcajul?
O altă problemă cu care se confruntă pe moment Politehnica Timişoara este sala în care îşi va desfăşura meciurile de pe teren propriu. În această vară a fost răspândit zvonul scoaterii din „Constantin Jude” a handbaliştilor alb-violeţi, spaţiul urmând să fie destinat aproape exclusiv baschetului timişorean.

 

Citeşte şi:

EXCLUSIV! Timişean bătut crunt şi imobilizat de poliţişti cu spray lacrimogen pulverizat în ochi

 

Un semn că acest lucru se poate întâmpla îl reprezintă faptul că după încheierea europeanului de baschet nu a fost trasat marcajul pentru jocul de handbal. În plus, cele două scări interioare construite în această vară încurcă desfăşurarea în condiţii de maximă siguranţă a partidelor de pe semicerc. Abia ieri preşedintele Ioan Silviu a primit asigurări de la primărie că până la ora primului meci oficial al ediţiei 2015-2016 vor fi puse la punct toate detaliile în vederea reprimirii poliştilor în cea mai mare sală polivalentă din oraşul de pe Bega. Oficialul echipei de handbal masculin a precizat totodată că revenirea elevilor lui Pero Milosevici în „Constantin Jude” va fi una pe termen scurt, existând fonduri pentru finalizarea sălii de pe strada „Prof. Dr. Aurel Păunescu Podeanu”.

„Am vorbit astăzi cu domnul Mihai Costa de la primărie, au început pregătirile pentru primul meci din campionat. Preconizăm însă că în luna noiembrie se va deschide noua sală de sport a Politehnicii, există resurse financiare pentru a se termina lucrarea până atunci”, a menţionat Ioan Silviu Doboşi. Într-adevăr, 4.800.000 de lei au fost direcţionaţi recent din bugetul municipalităţii timişorene pentru finalizarea sălii polivalente a Universităţii Politehnica, panglica urmând să fie tăiată în luna noiembrie.

Amical cu Pick Szeged
După cele două înfrângeri suferite în weekend la Reşiţa, handbaliştii timişoreni îşi vor măsura forţele în perioada următoare cu echipe din Ungaria şi Serbia. Cea mai cunoscută dintre acestea este titrata grupare maghiară Pick Szeged.

„Am căutat să satisfac cerinţele staff-ului tehnic, iar vineri vom juca la Szeged cu Pick. Tradiţia continuă, în fiecare an avem onoarea de a evolua împotriva lor. Am ales şi echipa din Oroshaza, tot aproape de Timişoara, unde spiritul ex-iugoslav se vede în componenţa lotului. Cu ei vom juca în 6 şi 11 august, la Timişoara. Vom întâlni şi actuala echipă a prietenului nostru Nedeljko Vuckovici, Radnicki Kragujevac, pe 14 şi 15 august, tot la Timişoara”, a declarat vicepreşedintele Ioan Covăsânţan.

Lot de 19 jucători
La mai bine de două săptămâni de la reunire, gruparea bănăţeană şi-a prezentat lotul cu care va aborda sezonul 2015-2016, având în componenţă nouă timişoreni din totalul de 19 handbalişti. „Am dorit să promovăm jucători din Timişoara şi am adus de la centrul olimpic handbalişti formaţi de LPS Banatul”, a afirmat vicepreşedintele Dan Dumitru.

 

Citeşte şi:

Timişoreanca Oana, cea mai tânără şi dibace viceprimăriţă din Timiş

 

 

Cei 19 jucători aflaţi sub contract cu Politehnica Timişoara sunt următorii: Răzvan Vîlceanu, Zlatko Daskaloski, Mădălin Măruşcă (portari), Andrei Păiuş, Wilhelm Wokan (interi stânga), Cristian Fenici, Irakli Chikovani (coordonatori), Iulian Halcă, Demis Grigoraş (interi dreapta), Mihai Timofte, Denis Neamţu, Levente Szentpeteri (extreme stânga), Marko Lasica, Călin Leordean, Cătălin Furak, Vlad Inişconi (extreme dreapta), Andrei Santeiu, Marko Pejovici şi Leonard Ştefan (pivoţi).

„Este foarte important faptul că avem mulţi jucători din Timişoara, nu ştiu dacă există altă echipă în România cu atâţia localnici în lot”, a spus şi tehnicianul muntenegrean Pero Milosevici.

Despre pregătirea fizică a handbaliştilor timişoreni a vorbit „secundul” Sorin Sărăndan: „Am avut două săptămâni de pregătire fizică specifică. Am sărit peste pregătirea fizică generală, întrucât băieţii au primit un program de antrenamente în vacanţă. Suntem în grafic din acest punct de vedere”.

Mai multe despre sportul din vestul ţării citiţi în ziarul „Renaşterea bănăţeană” de marţi, 4 august!

 


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns