Centrul Timișoarei s-a umplut de culoare și ritm. Foto

Festivalul Inimilor de la Timișoara este primul eveniment românesc înscris în calendarul CIOFF (Comitetului Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice), aflat sub patronaj UNESCO. Conceput în ianuarie 1990 şi iniţiat în luna iulie a aceluiaşi an, Festivalul Inimilor, denumire ce i-a fost atribuită în semn de omagiu pentru cei care s-au jertfit în decembrie 1989, a devenit una din cele mai importante, manifestări folclorice internaţionale.

Joi seară, în cadrul celei de-a XXX-a ediții a Festivalului Inimilor, s-a desfășurat tradiționala paradă a formațiilor participante, spre bucuria celor aflați la plimbare prin zona centrală a orașului. Au atras atenția în mod special cei din Indonezia, Columbia, Spania și Turcia.

După defilare, ansamblurile s-au îndreptat spre Parcul Rozelor, pentru a urca pe scenă, conform programului, ansamblurile de căluşari „Murguleţul” din  Potcoava şi „Junii Căluşari” din Sârbii Măgura, județul Olt, ansamblurile germane „Warjascher Spatzen” din Variaş şi „Hatzfelder Pipatsche” din Jimbolia, Ansamblul „Cununa Timişului” din Ghiroda, „Les Zachéos” (Elveţia), Ansamblul „Semenicul” din Reşiţa, AKUD Mladost din Timişoara, Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania” din Baia Mare, Professional Ensemble „Pazardzhik” din Bulgaria, Ansamblul Artistic Profesionist „Mureşul” din Târgu Mureş, Compañía Artistica Manglares din Columbia, TSU – Flying Georgians din Georgia.

Mai multe imagini şi programul zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică, în ziarul Renaşterea bănăţeană de vineri, 5 iulie!

 


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns