Centrul Europei „se mută”, pentru patru zile, nu departe de judeţul Timiş

Orașul Kikinda găzduiește ce-a de-a 32-a ediţie a manifestării turistice „Zilele Dovleacului”, care va avea loc în perioada 21-24 septembrie, iar ca în fiecare an, orașul din Serbia va deveni pentru câteva zile centrul Europei.

Totul a început cu mult timp în urmă, când, pentru a descrie cât de plată este regiunea Kikinda, oamenii aveau o vorbă: ”Te urci pe dovleac şi vezi întreaga Kekendă“, fapt pentru care, în perioada evenimentului ”Zilele dovleacului“ localnicii, şi nu numai, concurau pentru alegerea celui mai lung şi celui mai dur dovleac.

Citeşte şi: Cum ne distruge Enel aparatura din case. Ce au păţit locuitorii unei comune de lângă Timişoara

Programul festivalului include ”Micul dejun bănăţean“, o competiţie între femeile din zonă pentru prepararea dovleacului în mod tradiţional, și jocuri şi concursuri cu dovleacul, cum ar fi alergatul cu acesta în mână, întrecerea gurmanzilor şi realizarea de măşti din fructe și alte părți ale plantelor.

Totodată, va avea loc și deja tradiționalul concurs al dovlecilor, un juriu de specialitate măsurând ludăile înscrise în concurs. Cel mai mare bostan cântărit și măsurat până în prezent la Kikinda a avut aproximativ 507 kilograme și 283 de centimetri, participanții din acest an fiind invitați să doboare recordul.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns