Celebra trupă Magazin va cânta la cel mai dulce festival din Timiş

Cu pepenii daţi în pârg, comuna timişeană Gottlob se pregăteşte pentru cel mai dulce şi mai zemos festival al miezului de vară, o sărbătoare tradiţională care atrage publicul cu o suită de competiţii sportive, concursuri haioase, muzică şi dans după pofta inimii.

În 15 şi 16 august, în localitate va avea loc o nouă ediţie a Festivalului Lubeniţei, iar cap de afiş va fi trupa Magazin din Croaţia, aflată în premieră în România. Manifestarea se va deschide marţi, la ora 10, cu întreceri sportive (un turneu de mini-fotbal şi unul de tenis de câmp), iar la ora 19 este programată o paradă a portului popular.

Mai mulţi producători vor îmbia vizitatorii la harbuji de soi, foarte dulci în această vară secetoasă, iar cei îndrăzneţi vor putea să se înscrie la concursul de aruncat lubeniţa, destinat adulţilor, sau la cel de rostogolit pepeni verzi, organizat pentru copiii dornici de aventură şi distracţie.

La ora 20, publicul va avea parte de recitalurile susţinute de elevii Şcolii gimnaziale Gottlob, care vor delecta spectatorii cu suite de dansuri, dar şi cu scenete menite să le pună în valoare talentul actoricesc. Nu vor lipsi nici graţioasele majorete din formaţia locală, şi nici muzica de promenadă oferită de Fanfara Recaş.

Pe înserate, la ora 21,30, trupa timişoreană Peregrinii va prezenta un spectacol medieval, iar mult aşteptatul concert al artiştilor de la Magazin va avea loc cu începere de la ora 22.

La miezul nopţii, un feeric foc de artificii va străluci pe cerul Gottlobului, lumea fiind invitată apoi să se distreze în continuare la discoteca în aer liber.

Miercuri, la ora 19,30, câştigătorii competiţiilor sportive vor primi diplome şi premii, la fel ca şi cuplurile din comună care au împlinit 50 de ani de mariaj. Un juriu extern va desemna localnicii cu cele mai arătoase spaţii verzi în faţa casei, care vor fi, de asemenea, premiaţi după o frumoasă tradiţie statornicită de câţiva ani în… patria lubeniţei.

La ora 20, Aurica Vaida cu formaţia de dansuri şi taraful condus de Dan Moisă vor susţine un recital, iar la ora 22 va fi rândul soliştilor Mihaela Ianculovici şi Cornel Brici să-i încânte pe amatorii de muzică bănăţeană. Cea de-a doua zi de festival se va încheia, ca şi precedenta, pe ritmuri disco.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns