Cele mai bune fotografii din lume, la Palatul Baroc

Până în data de 25 iunie, timișorenii care vor trece pragul Muzeului de Artă de la Palatul Baroc vor putea admira, în premieră, cele mai reușite fotografii de presă realizate anul trecut în întreaga lume, imagini de neratat din diverse zone ale globului, unele primejdioase, iar altele, pur și simplu, unice prin exotismul lor.

Deschisă marţi, expoziția „World Press Photo” include 145 de lucrări premiate, selectate de juriul de specialitate pentru meritul de a fi surprins unele dintre cele mai puternice, expresive și emoționante știri mondiale ale anului 2016.

Doar privindu-le, vizitatorii vor avea ocazia să se conecteze vizual cu mișcări de protest, cu spații populate de animale rare, cu istoriile migranților sau cu tradițiile și cultura celor mai interesante zone de pe Terra.

Vreme de un an după deschiderea sa oficială la Amsterdam, în Olanda, expoziția este itinerată în peste o sută de orașe din 45 de țări, România figurând pe harta acestei manifestări cu trei puncte de oprire: Timișoara, Cluj-Napoca și București.

„Competiția a ajuns la a șaizecea ediție în 2017 și a reunit înscrieri din toată lumea: 5.034 de fotografi din 125 de țări au trimis 80.408 de imagini. Juriul a oferit premii la opt categorii unui număr de 45 de fotografi din 25 de țări: Australia, Brazilia, Canada, Chile, China, Cehia, Finlanda, Grecia, Franța, Germania, Ungaria, India, Iran, Italia, Pakistan, Filipine, România, Rusia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Siria, Noua Zeelanda, Turcia, UK, și SUA”, subliniază organizatorii „World Press Photo”.

Unul dintre laureaţii acutalei ediţii este fotograful român Vadim Ghirda, care a obținut premiul al doilea la secţiunea „Aspecte Contemporane”, cu lucrarea „Migrant Crossing” (foto). Marele câștigător al competiţiei a fost fotograful turc Burhan Ozbilici, care a izbutit să surprindă o imagine cu tânărul polițist Mevlüt Mert Altintaş imediat după asasinarea ambasadorului rus în Turcia.

„World Press Photo” reunește cele mai bune fotografii din lume și este organizată de o fundație din Amsterdam. Prima ediţie a manifestării a avut loc în 1955.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns