Cel mai mare fan al lui Poli locuiește la Foeni

În fața Gării de Nord din Timișoara, în 1980, mii de timișoreni așteptau echipa Politehnica, după ce sportivii au câștigat Cupa României la fotbal. ”Era mai ceva ca de 23 august acolo.

Erau fotografii cu cei din echipă.

Am luat și eu una și am obținut autografe de la toți fotbaliștii”, spune Ioan Chira, unul dintre cei mai înfocați fani ai acestei echipe. ”Acum nu mai sunt, nu pot să țin cu Recașul.

CITEȘTE ȘI: Apariție senzațională pe camerele de monitorizare ale Parcului Național Semenic. Video

Atunci mergeam după ei la meciuri. Am luat bătaie la Arad, la Reșița. I-am susținut pe ce stadion am putut. Mi-am făcut și un tatuaj cu Poli, în ’73.

Atunci ne-am făcut cum am putut tatuaje, nu era ca acum, cu instrumente speciale”, spune fanul care a bătut drumul de la Foeni până la Timișoara la orice meci pe care Poli l-a jucat pe stadionul ”Dan Păltinișanu”.

Fiorul simțit în urmă cu câțiva ani, când fotbalul era, după cum mărturisește, altfel, nu a dispărut. Nici un geam al casei fanului echipei în alb-violet nu are perdele.

CITEȘTE ȘI: Doi timișoreni, campioni mondiali la dans sportiv

În schimb, acolo atârnă fanioane, steaguri, echipamente sportive, toate care au aparținut Politehnicii Timișoara.

Dan Păltinișanu, în opinia fanului, este și va rămâne cel mai mare fotbalist al echipei pe care o iubește. ”Fără discuție,Tata Mare este fotbalistul meu preferat.

CITEȘTE ȘI: Lovitură demnă de filmele de la Hollywood, în vestul țării. Marfa a fost găsită și în județul Timiș

Am și autograful lui, de atunci, de când au câștigat Cupa României”, spune Ioan. Sângele fanului, fără îndoială, este alb-violet.


Până și mileul de pe vitrina cu servicii de cristale a fost înlocuit cu un steag al echipei favorite de fotbal, iar pe pieptul său a rămas scris pentru totdeauna: ”Poli”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns