Catolicii aprind prima lumânare de Advent

În 29 noiembrie, în calendarul Bisericii Romano-Catolice începe un nou an bisericesc, a cărui primă etapă este Adventul, perioada premergătoare Crăciunului şi corespunzătoare Postului Naşterii Domnului.

Aceasta cuprinde patru săptămâni de pregătire pentru marea sărbătoare şi este asociată ritualului de aprindere a lumânărilor ce împodobesc o cununiţă specială.

Confecţionată din ramuri de brad, coroana de Advent este decorată cu patru lumânări, fiecare dintre ele de aprins într-o duminică a postului, câte una în plus la fiece sfârşit de săptămână printr-un act ritualic cu trimitere la creşterea luminii care ajunge la împlinire în Noaptea Sfântului Crăciun, atunci când adevărata Lumină, Isus Cristos, se naşte pentru mântuirea lumii.

Aceste coroane se regăsesc atât în bisericile romano-catolice, cât şi în locuinţele creştinilor, care sunt chemaţi în acest post la veghe, reculegere şi rugăciune.

În sâmbetele şi duminicile Adventului, catolicii timişoreni sunt aşteptaţi la ora 17,30 la Domul din Piaţa Unirii, unde membrii Capitlului Catedral celebrează Vespere Solemne.

Tot în această perioadă, lăcaşurile de cult romano-catolice găzduiesc Sfintele Liturghii rorate, celebrate în zorii zilei. O astfel de liturghie pentru tineri va fi celebrată miercuri, 2 decembrie, începând cu ora 6, în biserica parohială din Timişoara-Fabric.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns