Casă de cultură modernă la Butin

Primăria Gătaia a făcut demersuri pentru ca satul Butin și comunitatea slovacă să aibă o casă de cultură modernă. A fost realizat, în acest sens, un proiect care, cu siguranță, va fi apreciat de localnici.

Raul Cozarov, primarul orașului Gătaia, de care aparține satul Butin, este foarte optimist în legătură cu demararea investiției: ”Sperăm să începem lucrările chiar în acest an. Deocamdată, suntem în faza în care am scos lucrarea la licitație pe SEAP. Sperăm ca procedura să nu dureze foarte mult. Partea bună este că există deja bani alocați pentru construirea casei de cultură de la Butin. Ne dorim ca ruga de anul viitor să aibă loc în noua casă de cultură”.

Edificiul va fi un complex modern, cu o sală de evenimente pentru 250 de persoane, spații de primire, toalete, bucătărie și toate dotările necesare organizării unor evenimente publice.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 Răspunsuri “Casă de cultură modernă la Butin

 1. Pe cand fiii satului se vor intalnii in noua casa de cultura pentru ca dorim acest lucru.Daca citeste cineva aceste randuri il rog sa ne ajute sa revenim acasa dupa ani si ani.Multumesc.

 2. Sunt din Butin,dar am plecat neavand un viitor pe masura.Ma bucur ca la Gataia avem un primar ,un om de suflet,in persoana domnului Raul Cozarov.Sincer traiesc un sentiment de inaltare ca la Butin se va construi o casa de cultura.Este ceva exraordinar.Il rog pe domnul primar sa faca ceva in vederea pastrarii trecutului satului Butin.Aici a ramas in paragina cimitirul ortodox,nemaifiind cine sa- intrtina.Sufleterste va rog domnulr primar faceti ceva in amintirea celor care au plecat dintre noi.Cu recunostinta.

 3. Buna ziua, domnule ministru!

  Propun o manifestare unica in Romania care se poate desfasura la sediul tuturor Caselor de Cultura din Romania.

  Eveniment extraordinar
  PERFORMANCE POETRY

  Recitalul de sonete „INTRE OM SI ZEU” prilejuit de lansarea antologiei de sonete
  “FLUTURELE DIN FÂNTÂNĂ”

  autor și interpret
  ADRIAN MUNTEANU
  Premiul European de Poezie NUX, Milano 2012

  Un poet român care ridică poezia la nivel de spectacol

  ADRIAN MUNTEANU

  S-a născut în Şcheii Braşovului la 21 august 1948, este poet și actor cu peste 20 de premii naționale de interpretare.
  În volum a debutat cu trei cărţi de basme în versuri, cuprinzând 365 de poveşti originale. Din aceste povești, autorul a realizat un spectacol intitulat Povești fără sfârșit căruia i-a semnat scenariul, regia, scenografia și ilustrația muzicală și l-a jucat de unul singur în Canada, în anul 2003, într-un turneu de două luni care a cuprins cele mai importante comunități românești, de la Vancouver la Montreal.
  Din anul 2004 scrie sonete, fiind autorul a șapte volume apărute în șapte ani consecutivi. A mai editat volumul “Odihna Zborului (soneforisme)”.
  Volumul de sonete “7” a fost distins cu premiul Uniunii Scriitorilor, în 2011, iar în 2012 a primit Premiul European de Poezie NUX la Târgul Internațional de Carte de la Milano.
  Antologia sonetelor sale a apărut în anul 2015 la editura eLiteratura din București și poartă titlul FLUTURELE DIN FÂNTÂNĂ. Antologia are 380 de pagini și cuprinde o selecție a autorului din toate cele șapte volume editate, plus o secțiune de sonete inedite.
  Din anul 2008 este membru al Uniunii Scriitorilor.

  Contact : [email protected]
  0752183227

Lasă un răspuns