Captură uriaşă în Spania! Şase tone de cocaină, în valoare de 210 milioane de euro, într-un container ce trebuia să conţină… banane

Autorităţile spaniole au anunţat că au confiscat într-un port circa 6 tone de cocaină, cu o valoare estimată de 210 milioane de euro, una dintre cele mai importante capturi de cocaină din Europa, potrivit Ministerului de Interne spaniol.

Garda civilă şi poliţia de frontieră au descoperit 5,88 de tone de cocaină pură pe data de 28 noiembrie, ascunse într-un container în care ar fi trebuit să se afle banane, şi care a sosit în portul Algesiras din Andaluzia, provenind din Medellin, Columbia, se arată în comunicatul ministerului spaniol, scrie agerpres.ro.

Poliţia a arestat un spaniol care se ocupa de activitatea de import a companiei de distribuţie a fructelor şi legumelor cu sediul la Barcelona, care a folosit containerul.

Doi presupuşi complici, un cetăţean din Honduras şi unul din Portugalia, care locuiesc în Barcelona, au fost de asemenea arestaţi.

„Este cea mai mare cantitate confiscată într-un container în Spania”, a scris Ministerul de Interne spaniol, şi „una dintre cele mai importante din Europa”.

Destinaţia finală a containerului de banane era oraşul catalan El Prat de Llobregat, unde se află aeroportul din Barcelona.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns