Cântăreaţa Janelle Monáe declară că e pansexuală. Efectul imediat al dezvăluirii

Cântăreaţa Janelle Monáe a dat peste cap motoarele de căutare pe internet după ce a susţinut, într-un interviu acrdat Rolling Stone, că este pansexuală.

„ Am citit despre pansexualitate şi am zis. „Oh, eu mă identific cu aceste lucruri”. Sunt deschisă să aflu cât mai multe despre ceea ce sunt”, a spus Monáe.

Imediat după apariţia interviului, „pansexual” „definiţia pansexualităţii” şi Janelle Monáe au fost în top 5 căutări pe Google. De asemenea, pe în cazul dicţionarului online Merriam-Webster căutările pentru pansexual au crescut de 11.000%.

Pansexualitatea sau omnisexualitatea este o orientare sexuală din spectrul multisexualităţii, alături de identităţi precum bisexualitatea şi polisexualitatea. Aceasta se referă la capacitatea de a simţi atracţie sexuală şi romantică faţă de orice individ, indiferent de sexul biologic şi de identitatea de gen a acestuia.

Termenul „pansexualism” a apărut pentru prima dată în 1917 şi îi este atribuit lui Sigmund Freud, care considera că „instinctul sexual joacă un rol principal în toate activităţile umane, mentale şi fizice”. Pansexualitatea, în accepţiunea contemporană a termenului, a devenit o orientare sexuală validă abia în ultimii ani, scrie gandul.info.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Cântăreaţa Janelle Monáe declară că e pansexuală. Efectul imediat al dezvăluirii

Lasă un răspuns