Boxerii timișoreni, pe podium la naţionalul cadeţilor

Cinci medalii au cucerit pugiliştii timişoreni la Campionatul Naţional rezervat categoriei de vârstă cadeţi, competiţie ce s-a desfăşurat, zilele trecute, la Craiova.

De la CSM Timişoara s-au evidenţiat Robert Pater (categ. 32 kg, argint), Denis Cânţa (categ. 32 kg, bronz), Mihai Ancuţa (categ. 43 kg, bronz) şi Daniel Kozma (categ. 76 kg, bronz), iar de la LPS Banatul Timişoara – Mihai Nicolescu (categ. 65 kg, bronz).Mihai Nicolescu

Florian Albu, un alt sportiv legitimat la secţia de box a instituţiei de învăţământ de lângă stadionul „Dan Păltinişanu”, s-a clasat în afara podiumului, pe poziţia a cincea, la categoria 40 de kilograme.

„Sunt mulţumit de rezultatele obţinute la Craiova, mai ales că sportivii mei sunt cu un an mai mici decât cei cu care au boxat. Organizarea a lăsat însă de dorit, cazarea şi mâncarea au fost de proastă calitate”, ne-a declarat antrenorul emerit Nicolae Ispas, conducător al delegaţiei de la CSM Timişoara, alături de fiul său, profesorul Orlando Ispas.

„Mihai Nicolescu a luat medalie de bronz la capătul unui meci aprig disputat în semifinale. La fel de bine putea fi dat el câştigător, a fost o decizie la limită”, ne-a spus şi Ion Mihai, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box Timiş şi profesor la LPS Banatul Timişoara.

 

Medalii şi la Gongul de Aur
O altă delegaţie a CSM Timişoara, condusă tot de la Nicolae şi Orlando Ispas, a fost prezentă, înaintea naţionalului cadeţilor din Bănie, la puternica întrecere pugilistică Gongul de Aur.

Nicolae IspasLa Skopje, în Macedonia, bănăţenii au cucerit patru medalii şi puteau obţine chiar mai mult, însă greul Florin Ivănoae (plus 91 de kilograme) nu a avut adversar.

Au urcat pe podium David Vinţan (categ. 56 kg, bronz), Mihai Lazăr (categ. 60 kg, argint), Samuel Cânţa (categ. 75 kg, argint) şi Constantin Boldea (categ. 81 kg, aur).

La Gongul de Aur au participat boxeri din 12 ţări (Anglia, Ţara Galilor, Scoţia, Danemarca, Albania, Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Serbia, Slovenia, Bulgaria, Macedonia şi România).

Mihai Lazar„Mihai Lazăr a făcut cel mai bun meci al galei, a fost felicitat de prim-ministrul Macedoniei! Am avut parte de o primire extraordinară la Skopje. Mulţumim Primăriei Timişoara, Consiliului Judeţean Timiş, directorului CSM Timişoara, Lucian Reclaru, primarului din Săcălaz, domnul Ilie Todaşcă, şi consilierului local Liviu Vasiu. Copiii vor să dedice aceste medalii celor care au murit în clubul Colectiv, precum şi victimelor de la Paris”, a ţinut să precizeze antrenorul emerit Nicolae Ispas.

La Gongul de Aur a urcat în ring şi arbitrul timişorean Orlando Ispas, el fiind de altfel singurul român care a împărţit dreptatea la Skopje.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns