Accent pe pregătire fizică la început de an

Pugiliştii de la CS Banatul Timişoara s-au întors în sala de antrenamente în 4 ianuarie. Antrenorul Gheorghe Biea insistă în această perioadă pe alergări şi pe dezvoltarea forţei elevilor săi. Un cantonament nu este exclus, însă o decizie în acest sens, precum şi în alte privinţe, va fi luată după şedinţa de alegeri de la Federaţia Română de Box, care este programată joi.

„Am avut şi noi o pauză de câteva zile, aşa cum s-a întâmplat în mai toate ramurile sportive, întrucât copiii au nevoie şi de repaus. Am reluat pregătirile în data de 4 ianuarie şi în prezent punem accent pe pregătire fizică, facem multe alergări, şi pe forţă. Aş vrea să plecăm în luna februarie în cantonament, dar nu sunt sigur că vom putea. Sunt alegeri la Federaţia Română de Box, mergem şi noi, vrem să vedem ce se va hotărî acolo. Important este să se facă o echipă bună care să conducă federaţia. Totul depinde de cei care vin la putere. Dacă vor să facă ceva pentru box, vor face”, ne-a declarat Gheorghe Biea.

Reputatul şlefuitor de talente de la CS Banatul este nemulţumit de rezultatele obţinute de elevii săi în anul recent încheiat. „Am câţiva copii buni la tineret pe care mă bazez că vor face performanţă, apoi vin juniorii, seniorii… Am avut rezultate slăbuţe în 2015. A fost un an de iniţiere, în care am avut posibilitatea de a-mi da seama de valoarea sportivilor. Să vedem cum va fi în acest an, am câţiva copii buni de la care aştept rezultate”, ne-a mai spus Biea, care vrea să continue colaborarea cu fostul său coleg de la AEM Valentin Codreanu, în prezent antrenor la un club din Freiburg, în Germania: „Avem promisiuni că în acest an ne vor chema ei acolo, iar în toamnă vrem să-i aducem noi la Timişoara. Şi în Germania sunt probleme, dar ei nu stau la competiţii o perioadă lungă de timp, stau cel mult două zile, nu ca noi, o săptămână, şi nu au cheltuieli mari cum avem noi”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns