Box >> Un timişorean, cel mai bun arbitru la Cupa Naţiunilor!

Ion Mihai, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box Timiş şi arbitru cu trei stele AIBA, cea mai înaltă calificare internaţională, a împărţit dreptatea în ring şi la masă, ca judecător, la ediţia cu numărul cinci a Cupei Naţiunilor, competiţie organizată, recent, la Ruma, în Serbia.

Pugiliste din 27 de ţări, inclusiv din China şi Noua Zeelenadă, au participat la ceea ce s-a dorit a fi un turneu de pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Ion Mihai, singurul român prezent la competiţia din ţara vecină, a fost desemnat cel mai bun arbitru! Decizia a fost luată ţinându-se cont de prestaţiile sale din ring şi de la masă. Pentru cea din urmă ipostază a hotărât calculatorul, în baza unui algoritm bine stabilit.

Şeful AJ Box Timiş (foto mare, alături de Tadija Kacar, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Montreal, în 1976) a oficiat în ring la 21 de meciuri, iar ca arbitru-judecător a dat 92 de decizii.

Ion Mihai box plachetaDoar alţi doi arbitri cu trei stele AIBA, un algerian şi un finlandez, au participat la Cupa Naţiunilor.

La Ruma trebuia să vină şi lotul naţional feminin al României, însă lipsa banilor şi alegerile de la federaţie au dus în cele din urmă la un refuz al delegaţiei ţării noastre.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns