Bănăţenilor li se pregătește „o capodoperă de vacanță”

Una dintre cele mai des invocate cerinţe ale locuitorilor din vestul ţării atunci când e vorba de alegerea vacanțelor este aceea privind diversitatea. Astfel, din ce în ce mai mulți timișeni și-au exprimat dorința ca, atunci când pleacă în concediu, să aibă parte nu numai de locuri cu climă adecvată, ci și de o ofertă care să-i îmbogăţească spiritual, facilitându-le întâlnirea cu locuri sau creaţii umane cu o adâncă semnificaţie culturală.

Vacanţa se poate transforma, astfel, într-o călătorie ce alternează zilele de plajă în locuri exotice, pe cele mai fine nisipuri, cu vizitarea unor obiective culturale în care pot fi admirate capodopere ale creației umane.

Circuite culturale îmbinate cu trasee turistice prin ținuturi de vis

Unul dintre actorii de pe piață care au înțeles rapid aceste noi cerințe este agenția timișoreană de turism Ultramarin. După ce, în ultimii ani, s-a diferențiat pe piața turistică locală promovând turismul în țară prin programul de succes „Iubește România Ta!”, iar mai apoi punând tot mai des accentul pe excursii tematice, în această primăvară oferta de vacanță este la fel de tentantă și inedită. Consultanții din turism  și-au propus să facă din fiecare excursie „o capodoperă de vacanță”, pornind pe urmele unor mari artiști din Europa, organizând circuite culturale care să îmbine vizitarea unor muzee de excepție cu trasee turistice prin ținuturi de vis.

Pe urmele lui Caravaggio, Bruegel…

Câteva exemple de astfel de excursii oferite în această primăvară şi în această vară sunt edificatoare: „Pe urmele lui Caravaggio și Bruegel” – circuit prin Italia și Austria, „Amsterdam – unde trecutul se întâlnește cu viitorul”, „Festivalul lalelelor la Istanbul”, „Coasta de Azur și Riviera franceză”, „Roma – orașul celor șapte coline”, sejur în „Portugalia, Perla Europei” sau o excursie prin ținutul–muzeu în aer liber „Toscana, Pământul Miracolelor şi Riviera Ligurică”. Fiecare dintre acestea au incluse în program o importantă componentă culturală – pentru că vacanțele sunt considerate hrană atât pentru minte, cât și pentru suflet.

Iată ofertele

Ofertele pregătite pentru cei dornici de sejururi de neuitat pot fi consultate, între 4 şi 6 martie, la Târgul de Turism Vacanţa, care se va desfăşura la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara. Vor putea fi găsite ofertele celor mai frumoase city-breakuri prin Europa, pachete speciale pentru vacanța la mare în Grecia sau Croația, cât și excursii prin România, în cadrul programului „Iubește Romania Ta!”, aflat în al treilea an de derulare. În fiecare zi, între orele 10-19, consilierii de turism sunt pregătiți să transforme vacanța 2016 într-o adevărată… “capodoperă”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns