Bănăţenii caută relaxarea în colţuri de paradis

De câţiva ani, Lefkada este o destinație din ce în ce mai căutată de bănățeni și de ceilalți locuitori din vestul României pentru petrecerea unor concedii de vis.

Considerată una dintre cele mai frumoase şi mai admirate insule grecești, Lefkada își așteaptă turiștii cu peisaje superbe, plaje celebre, vegetaţie luxuriantă, sate tradiţionale, pentru cei care îndrăgesc specificul elen și vor să savureze, la o tavernă, calamari, souvlaki sau tzatziki, în acorduri de syrtaki, dar și cu stațiuni cosmopolite, pentru amatorii de distracții sau cu o ofertă absolut irezistibilă pentru iubitorii sporturilor de apă: de la ski nautic, fly-fish, water-banana, crazy-sofa, la zboruri cu parapanta, aici totul este posibil.

Lefkada 29Mirifica lume subacvatică din jurul coastelor Lefkadei oferă amatorilor de scufundări senzații unice, în compania ființelor submarine scăldate parcă în izvoare de culori vii. Toate acestea reprezintă succesul garantat al unei vacanţe alături de persoanele dragi.

Insula, presărată cu staţiuni estivale, este recunoscută ca fiind deţinătoarea celor mai impresionante plaje. Nicăieri în Grecia nu pot fi găsite şapte plaje într-un singur loc, autentice şi sălbatice, ca pe coasta vestică a Lefkadei. Iar unele dintre acestea, spun specialiștii, nu au rival în întreaga lume.

Cine surprinde, aici, apusul sau răsăritul soarelui înțelege de ce se spune că până și astrul solar își petrece vacanța în Lefkada, ațipind la marginea unei plaje cu nisipul auriu, pentru a se ivi, în zori, din apele azurii ale mării, în care se scaldă, apoi, întreaga zi, colorându-i, ghiduș, nuanțele într-o paletă de culori ce ar stârni invidia celor mai talentați pictori.

Bogate în istorie şi cultură, numeroasele localități ale insulei sunt plasate într-un decor natural magnific, înconjurate de dealuri şi munţi în care se găsesc peşteri, cascade, izvoare şi însoritele plaje.

Cel mai mare oraş – şi, totodată, capitala insulei – este Lefkada, situat în nord-est și construit în jurul unui port natural. Oraş primitor, tipic grecesc, cu numeroase taverne, magazine de suveniruri și atracţii turistice, Lefkada reprezintă punctul de plecare către toate staţiunile insulei.

Lefkada 31Printre locurile superbe care pot fi vizitate în timpul vacanţei pe insulă se află Nidri, Sivota, Eglouvi, Nikiana, Poros sau Agios Nikitas, oraşe ce îi primesc pe turişti cu braţele deschise pentru a le împărtăşi din istoria, frumuseţea şi autenticitatea peisajelor specifice zonei.

Cei care ajung pe acest tărâm binecuvântat petrec zile fabuloase făcând incursiuni în mitologie și istorie de-a lungul coastelor insulei, pe parcursul unor croaziere de o zi pe mare, croaziere ce reprezintă o sursă de relaxare pură.

Timpul petrecut pe plajă, înotul în apele cu jocuri de cristal, stațiunile cu distracția în galantare sau, pur și simplu, atmosfera satelor tradiționale, la care se adaugă ospitalitatea grecească, toate acestea garantează o vacanță de poveste.

Detalii despre modul în care se poate petrece un concediu de vis în acest ținut de legendă se pot obține la sediul agenției Ultramarin, din centrul Timișoarei, str. Nicolae Paulescu nr. 2 (Piața Operei, lângă ”Fântâna cu pești”, vizavi de Agenția CFR), tel. 0256/499706 (site: www.ultramarintm.ro).


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns