Bănățenii au adăugat o nouă destinație între atracțiile acestei veri

Cei care au avut privilegiul de a ajunge acolo spun că stațiunea Crickvenica din Croația este un mic “rai pe pământ”. Plajă, soare, munte, verdeață, priveliști de vis, distracție, dar și clipe de relaxare (sau de reculegere, în locuri încărcate de istorie sau cu adâncă semnificație religioasă), o mare cu apa limpede precum cristalul cel mai pur.

Crickvenica 2Locația este o așezare de pe coasta Vinodolski, la gura de vărsare a izvorului Dubracine, situat la doar treizeci de mile depărtare de Rijeka, un orășel aflat între munte și mare ce se întinde pe o distanță de aproximativ 15 kilometri și o lățime de doi kilometri, tăiat din loc în loc de râuri repezi pline de pești care coboară din munți.

Plajele de pe Riviera Crickvenica sunt printre cele mai frumoase și bine amenajate plaje ale Croației. Astfel, plaja municipală (Crikvenica), cu o lungime de peste un kilometru şi jumătate, a fost încă din secolul al XIX-lea una dintre primele plaje amenajate din Europa.

Crickvenica 24Şi astăzi, la mai mult de un secol mai târziu, dovada nivelului înalt de amenajare este obţinerea Steagului albastru an de an, precum şi de premii naţionale pentru cea mai bine amenajată plajă din Croaţia.

Tot purtătoare de Steagul albastru sunt și plajele Balustrada și Crni Molo, cu apă de mică adâncime – ambele renumite pentru sporturile nautice și pentru orele de aerobic ținute zilnic în apă.

Destinația este acesibilă prin intermediul agenției timișorene de turism Ultramarin (www.ultramarintm.ro), situată în Piața Victoriei, pe strada Nicolae Paulescu nr. 2 (vizavi de agenția CFR).

Și dacă tot am început citându-i pe unii dintre cei care s-au bucurat de toate cele oferite de acest ”mic rai pe pământ”, să mai spunem, citând-i în continuare, că următoarele cuvinte au fost, invariabil, ”abia aștept să mă reîntorc aici”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns