Bănăţeanul Adi Verdeț îl provoacă pe Iohannis să îmbrace costumul național popular

Președintele României, Klaus Iohannis este provocat de un tânăr interpret din Banat, Adi Verdeț, să se îmbrace în costumul național popular. Artistul a fost inspirat de campania inițiată de vedeta TVR, Iuliana Tudor, care îndeamnă românii să îmbrace costumul popular și să se fotografieze cu el.

”Îl provoc pe Preşedintele României, Klaus Iohannis, să îmbrace costumul popular ca să demonstreze tuturor românilor că este un român adevărat și că nu îi ruşine să îmbrace un costum popular. În toată România, provocarea de a îmbrăca costumul popular a fost dată de prezentatoarea de televiziune Iulia Tudor. Această provocare este adresată atât românilor care îşi duc traiul în România, dar şi celor de peste graniţă. Drept urmare m-am gândit să îl provoc pe Preşedintele României. Vreau să dovedească prin gestul de a purta costumul popular că este mândru că e român!”, a declarat Adi Verdeț.

Adi Verdeț duce mai departe, cu mândrie și fală, muzică populară bănățeană. Deși mulți tineri de vârsta lui aleg alt gen muzical, bănățeanul născut pe Clisura Dunării are dragoste pentru folclorul autentic.

”Provin dintr-o familie de muzicieni. Mama mea a fost cântăreață în tinerețile ei, dar nu a fost cunoscută decât local. Iubesc tradițiile românești, iar bunica și mama mea mi-au transmis dragostea pentru cântecul românesc. Sunt născut pe Clisura Dunării mai exact județul Caraș Severin, orașul Moldova Nouă, iar copilăria mi-am trăit-o la Pojejena. Cântecul meu e bănățean. De la fragedă vârstă, de 7 ani, debutul era în satul meu natal, iar pe urmă am susținut spectacole în toată clisura, în timp devenind vedetă locală”, a declarat Adi Verdeț.

Tânărul bănățean a reușit să cânte în duet cu artiști consacrați precum Stana Izbașa, Laura Laurențiu și Nicoleta Sârbu.

Iuliana Tudor, prezentatoarea emisiunii “O dată-n viaţă” al lansat în 2015 campania “Eşti român! Continuă tradiţia!”. O adevărată campanie susținută de TVR, care ne aminteşte cât de important e să conservăm şi să promovăm tradiţiile şi portul românesc.

exclusivnews.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns