Balet pe muzica sufletului

Când suntem mici, noi, fetele, în general ne visăm prințese, doctorițe sau balerine. Puține sunt cele care au ocazia să își dezvolte latura artistică în ceea ce privește dansul, dar și mai puține sunt cele care transformă o astfel de pasiune și un vis atât de frumos într-o profesie.

Spectacolele de balet sunt o magie, dar munca din cadrul repetițiilor nu este deloc ușoară, din contră. Trebuie să te naști cu o musculatură specială și cu multe calități fizice și psihice, care trebuie însă să fie cultivate cu multă tenacitate și perseverență pentru a face performanță.

S-a născut pentru a dansa

Frumoasa și talentata Cristina Faur s-a născut pentru a dansa. La doar douăzeci și doi de ani este deja cunoscută ca balerină și îndrăgită de cele șaizeci de fetițe cărora le este astăzi profesoară, mentor și prietenă în același timp. S-a născut artistă, într-o familie simplă, cu o mamă dedicată creșterii și educației copiilor și cu un tată preocupat ca familiei sale să nu îi lipsească nimic.

Investiția acestora, atât materială cât și emoțională, astăzi a dat roade, aceștia putându-și admira cu mândrie fata, exemplu palpabil de urmat, care la o vârstă atât de fragedă își stăpânește propriul destin.

În lotul național de gimnastică ritmică

Începuturile au fost timide, iar Cristina își amintește și acum cu emoție ziua în care antrenoarea Adina Terțan a descoperit-o și a selectat-o pentru lotul național al României la gimnastică ritmică. Selecția s-a făcut în sala de sport a școlii, aceeași sală în care, după ani buni și multe antrenamente, Cristina Faur a absolvit cu brio Facultatea de Educație Fizică.

Antrenoarea care a fermecat-o pe Cristina din prima clipă prin frumusețe și eleganță i-a fost alături și la acest eveniment, la fel cum îi este mereu, devenindu-i în timp mentor și o a doua mamă.

Un palmares impresionant

După o frumoasă perioadă de gimnastică ritmică, Cristina Faur a renunțat la aceasta alegând baletul, dar a fost rechemată în lotul național pentru a participa, în Azerbaidjan, la Campionatul European de gimnastică ritmică.

Au urmat concursuri în țară și străinătate și medalii binemeritate și asiduu muncite. A participat și a fost premiată trei ani la rând la Olimpiadele Naționale de Coregrafie-Balet, este campioană națională la Campionatele școlare, deținătoarea locului doi la Cupa României, vicecampioană națională la individual compus în anul 2005 și deținătoarea locului întâi în 2008 la Campionatul Național școlar la panglică, cu un exercițiu inedit, pus în scenă pe o melodie divină.

AFLĂ MAI MULTE DIN EDIŢIA TIPĂRITĂ DE MIERCURI, 19 august, A COTIDIANULUI RENAŞTEREA BĂNĂŢEANĂ


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns