Avion cu 118 persoane la bord, deturnat spre Malta / UPDATE: Indivizii s-au predat după ce i-au eliberat pe ostatici

 

O cursă aeriană libiană a fost deturnată spre Malta un atacator care a ameninţat că aruncă avionul în aer, informează autorităţile malteze, citate de Express.co.uk.

Atacatorul ar avea asupra sa grenade. Potrivit Reuters, care citează ziarul local Times of Malta , acesta a declarat echipajului că este „pro-Gaddafi” şi că ar fi dispus să îi lase pe cei peste 100 de pasageri să părăsească avionul Airbus A320, dar nu şi pe membrii echipajului, în cazul în care i se respectă solicitările.

Încă nu se cunosc solicitările atacatorului şi nici dacă acesta acţionează de unul singur.

Trupele de intervenţie au ocupat zona din jurul avionului şi nimeni nu a părăsit sau a îmbarcat avionul, scrie Times of Malta.

Toate zborurile de pe Aeroportul Internaţional Malta au fost anulate sau deviate pe alte trasee.

Atacatorul, susţinător al lui fostului dictator libian Muammar Gaddafi, a anunţat că este dispus să îi lase pe toţi pasagerii să plece, dar nu şi pe membrii echipajului, dacă autorităţile răspund cererilor lui. Deocamdată nu se ştie ce a cerut atacatorul în schimbul eliberării pasagerior.

Aeronava de tip Airbus A320 aparţinând companiei Afriqiyah Airways a aterizat la Malta în urma a, ceea ce primul ministru maltez a denumit, „o tentativă de deturnare a acesteia”, scrie Le Figaro.

UPDATE: Cei doi indivizi care au deturnat vineri dimineaţă un avion care efectua o cursă internă în Libia s-au predat după ce i-au eliberat pe toţi pasagerii şi membrii echipajului, a anunţat premierul maltez, Joseph Muscat, citat de Le Figaro şi CNN.

„Piraţii aerului s-au predat, ei au fost percheziţionaţi şi plasaţi în detenţie”, a scris Muscat pe Twitter.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns