Autorul masacrului din Oregon s-a sinucis după atac, susţin autorităţile. 14 arme, găsite la locuinţa sa

Autorul atacului armat comis joi la Colegiul Umpqua din statul american Oregon şi-a luat singur viaţa după incident şi nu a fost ucis de poliţişti, aşa cum s-a crezut iniţial. Anunţul a fost făcut sâmbătă, de către autorităţile americane, în cadrul unei conferinţe de presă.

“Medicul legist a stabilit sinuciderea drept cauză a decesului în cazul atacatorului”, a anunţat şeriful John Hanlin, citat de BBC News online, adăugând că anchetatorii verifică mai multe piste în acest caz şi au interogat deja sute de oameni din zona producerii incidentului.

Potrivit autorităţilor, atacatorul – identificat drept Chris Harper Mercer, în vârstă de 26 de ani – era înscris la cursurile clasei în care a avut loc atacul armat.

În urma incidentului, la locuinţa tânărului au fost găsite nu mai puţin de 14 arme, au mai anunţat oficialii americani. În timpul atacului, Mercer avea asupra sa şase arme de foc.

Poliţiştii au făcut publice, sâmbătă, şi numele victimelor. Este vorba despre opt studenţi şi un profesor, cu vârste cuprinse între 18 şi 67 de ani.

Chris Harper Mercer s-a înrolat în armată în anul 2008, însă a fost exclus după mai puţin de o lună, din motive necunoscute, mai notează BBC.

Tatăl ucigaşului, pe nume Ian Mercer, se declară „la fel de şocat ca toţi ceilalţi” de acţiunile fiului său.

Motivele exacte care au stat la baza acestui atac rămân deocamdată necunoscute. Două dintre victime susţin că religia a fost principalul motiv, atacatorul cerându-le victimelor să-şi declare religia şi împuşcându-i apoi pe creştini.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns