Aurora More Pricop, președinta Consiliului de Cartier Dâmbovița: ”Ceea ce se fură în timpul săptămânii din oraș, sâmbăta și duminica se vinde în Flavia”

Este chiar ceea ce o mână în luptă pe timișoreanca adoptată de oraș încă din anul 2000, atunci când s-a mutat din Turda în vestul țării.

Și tot de atunci a început să iubească bănățenii, ceea ce aceștia îi oferă, dorind, totodată, să se pună în slujba lor.

De profesie jurist, Aurora More Pricop, președinta Consiliului Consultativ de Cartier Dâmbovița,  a reușit să readucă liniștea în cartier, dar și speranța că în zonă lucrurile vor ajunge la nivelul secolului XXI.

– Cum ați ajuns președinta Consiliului Consultativ de Cartier Dâmbovița?

–  În urmă cu trei ani, am participat la o ședință în care se alegea board-ul Consiliului Consultativ de Cartier Dâmbovița. Am fost votată președintă. Au fost și circumstanțe politice, dar am refuzat să intru în acest joc și am dorit să mă implic doar civic.

– Ce ați reușit să realizați în acești ani?

–  În trei ani am reușit să stârpim infracționalitatea. Fiind un cartier mărginaș, aveam probleme cu copiii tâlhari. Era un grup celebru, veniți cu căruțele, pe strada Sulina, în spatele actualului mall. Ne-am implicat noi și șeful Poliției Municipiului Timișoara, Daniel Drăguța, pe vremea aceea era șeful Secției 3. Eram pur și simplu tâlhăriți! Nu puteam lăsa geamurile deschise! Acei copii de romi intrau pur și simplu în case, ne luau lucrurile. Plus că trăgeau de poșete, de haine, de tot.

Atunci ne-am mobilizat, am cerut să aflăm proprietarul terenului (ei locuiau într-o anexă a unei fabrici). Nimeni nu știa însă a cui este acea anexă care servea drept casă grupului de romi.

Într-un final am aflat a cui este, în zonă s-a organizat o razie, s-au făcut și rețineri, pentru că acolo erau și persoane certate cu legea, căutate de poliție. Ulterior au venit apoi deținuții, terenul a fost curățat, săpat, a fost înlăturată orice urmă. Acum este un loc liniștit și curat.

A doua acțiune a fost cea de la Bălticică, cum îi spunem noi, unde era un restaurant care funcționa de foarte mulți ani fără autorizații. Erau acolo aciuite diverse persoane dubioase și se întâmplau tot felul de lucruri abominabile. Am sesizat autoritățile, s-au cerut avize… închipuiți-vă că acel local nici măcar nu avea toalete! Toată mizeria mergea în acea baltă. Din cauza suprainfestării acestei bălți, când s-a construit mall-ul s-a decis acoperirea ei.

– Ce proiecte aveți pentru cartier?

– Am cerut ca în zona fostului restaurant să se realizeze un parc, iar în paralel cu amenajarea de la Balta Mică și a viitorului parc, în cartier vor fi realizate un bazin de înot, un teren de tenis, realizat de Dedeman în orașele unde au magazine.

O problemă gravă este însă în Piața Flavia. Ceea ce se fură în timpul săptămânii din oraș, sâmbăta și duminica se vinde în Flavia. Asta știe orice timișorean. Așadar, raziile la noi în aceste zone sunt săptămânale, pentru prinderea infractorilor.

De asemenea, cred că suntem singurii din lume care avem un trotuar concesionat, în zona Pieței Aurora. Pe trotuar sunt chioşcuri care blochează trecerea pietonilor. De foarte mulţi ani aceasta este o problemă a cartierului Dâmboviţa.

Au început să se demoleze o parte din acele acoperişuri. Pentru că se foloseşte termenul de construcţie la tot felul de barăci din lemn. Acum se aşteaptă demolarea şi să se finalizeze procedurile şi să dărâme ce e acolo pe trotuar, iar acesta să revină cetăţenilor.

O altă problemă a cartierului o reprezintă locurile de joacă insuficiente pentru copiii mulţi care bat mingea pe mijlocul drumului, spaţiile verzi şi locurile de recreere pentru copii. Noi nu avem baze sportive, decât private. Nu toţi copiii îşi permit să meargă la aceste baze private.

Primăria trebuie să se implice şi se va implica, pentru că toţi iubim copiii. Rolul președinților și membrilor consiliilor consultative de cartier este să se implice prin proiecte și solicitări adresate direcțiilor din primărie, pentru că un proiect bun, documentat, va primi fonduri.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Aurora More Pricop, președinta Consiliului de Cartier Dâmbovița: ”Ceea ce se fură în timpul săptămânii din oraș, sâmbăta și duminica se vinde în Flavia”

Lasă un răspuns