Atenţie la ce postaţi pe Facebook! De astăzi vă puteţi trezi cu dosar penal şi amendă!

Incredibil, dar adevărat. Justiția independentă din România a pus botniță Facebook-ului printr-o decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis că pagina de Facebook a fiecărui utilizator reprezintă un spaţiu public şi nu unul privat. Decizia a fost dată în cazul unui director din Prefectura Mureș care a scris în propria pagină de Facebook „un mesaj umilitor” la adresa unor protestatari. Magistraţii Înaltei Curţi au decis în această speță că Facebook este rețea publică și astfel au dat câștig de cauză Consiliului pentru Combaterea Discriminării.

Marele mesaj ofensator a fost „Arbeit macht frei – asta să înţeleagă protestatarii” și pentru asta, persoana respectivă a fost inculpată si sancționată cu amendă de 1000 lei pe motiv că „fapta constituie o propaganda naţionalistă care aduce atingere demnităţii umane şi creează o atmosferă degradantă, umilitoare şi ofensatoare îndreptată împotriva grupului de protestatari”.

Mie încă nu îmi vine să cred că se întâmplă așa ceva în România. Am discutat cu webmasteri din China și Cuba care mi-au cerut lămuriri, nevenindu-le nici lor să creadă ce le spuneam. La ei nu se ia nimeni de ce scrii în propriul cont de Facebook, deoarece justiția comunistă din aceste țări nu poate trece peste teritorialitatea legilor. Mai concret, nu poți sancționa un român care scrie ceva într-o publicaţie, rețea de socializare sau orice nu e din România și credeti-mă pe cuvânt că Facebook-ul nu este din România.

Deci, de azi înainte cine aduce injurii, folosește cuvinte triviale, face glume proaste sau comentarii agresive pe Facebook, se poate trezi cu un dosar penal de toată frumusețea. Mai grav… dacă cineva vrea să organizeze un protest și lansează invitații la manifestație sau miting pe Facebook poate fi acuzat de instigare la revolte, organizare de manifestații neautorizate și tot ce mai e necesar pentru a fi trimis la pușcărie.

Să fie această constrângere nemaîntâlnită în lume răspunsul la faptul că politicienilor le e frică de forța rețelelor de socializare?

Sursa: jurnalmm.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

8 Răspunsuri “Atenţie la ce postaţi pe Facebook! De astăzi vă puteţi trezi cu dosar penal şi amendă!

 1. Pentru prostataci. Ceva retoric. Când postați ceva pe ,,rețelele de socializare ” , nu v-ați gândit că acest lucru – informația debitată- ajunge un lucru de notorietate publică? Adică, un lucru ce va fi cunoscut și de alții ? O tema de gândit pentru ,, mâncătorii de rahat” sau asa zișii presari ai zilelor noastre care denaturează adevărul ( de foarte multe ori ) doar pentru a realiza un ,, subiect de senzație „.

 2. Va rugam NU mai folositi deloc facebook aceasta retea de gunoi controlata de serviciile secrete,exista alte mijloace de comunicare mult mai bune si mai sigure,sa se unga pe cap cu reteaua lor de gunoi si numai acceptati sa fiti voluntari adica sa lucrati pe gratis pentru o retea controlata de serviciile secrete si milardarul Mark ZUCKEMBERG ,MERSY

 3. salut tuturor sa va spun ce inseamna facebook,o organizatie controlata total de serviciile secrete in care majoritatea utilizatorilor sint voluntari si publica anunturi gratuite iar la sfirsit de an facebook raporteaza profituri de miliarde de dolari de asemenea facebook se lauda ca are peste 1 miliard de utilizatori pe care ii controleaza si monitorizeaza de fiecare data cind folositi facebook ii ajutati pe propritarii facebookcului care sint Mark Zuckemberg si altii sa devina mai bogati,mersy

  1. Mai invata sa scri corect! Nu exista nici in franceza, de unde este preluat cuvantul mersy in aceasta forma! Folosind y nu vei parea mai destept, ba din contra…

 4. Eu nu înțeleg cum n…a poate fi Facebook considerat spațiu public și nici cum unii (sau mai bine zis unele) cred că există vreo referire în codul penal în acest sens!!!

 5. Imi pare bine!!! In alte tari orice calomnie se pedepseste pana la 2 ani inchisoare (nu numai amenda)! Deci daca un tampit zice lucruri care denegreaza, plateste scump.

 6. Amice, cu tot respectul, dar te minunezi degeaba!

  Pune mana pe Codul Penal si o sa vezi ca justitia a facut bine ca s-a autosesizat!

  Cand dai peste articolele in cauza, mai publica un articol, de data asta documentat!

  Succes!

Lasă un răspuns