ATAC cu sticle incendiare la un restaurant în Cairo: Cel puţin 18 morţi – VIDEO

Foto: www.dailymail.co.uk

Cel puţin 18 persoane au murit şi alte cinci au fost rănite, vineri, într-un atac cu sticle incendiare la un restaurant din zona centrală a capitalei egiptene, informează site-ul postului Aljazeera.

Atacul a avut loc în zona Agouza, din centrul capitalei Cairo, au precizat oficiali egipteni.

Potrivit publicaţiei Cairo Post, trei bărbaţi mascaţi ar fi aruncat cocktailul Molotov în clădirea restaurantului, care este şi club de noapte, după care au dispărut.

Clubul se află la subsolul unei clădiri, ceea ce a făcut să fie dificil accesul din clădire. Victimele au murit de la arsurile suferite sau de la fumul inhalat. Cel puţin cinci oameni au fost răniţi.

Unul dintre atacatorii ar fi un fost angajat al restaurantului, care a fost concediat, a precizat un oficial egipten pentru Reuters.

Egipt a fost ţinta unor serii de atacuri în ultima perioadă. În data de 31 octombrie, avionul Airbus A321 al companiei ruse Kogolimavia (Metrojet), care zbura pe ruta Sharm el-Sheikh – Sankt-Petersburg, s-a prăbuşit în Peninsula Sinai, în nordul Egiptului. Incidentul aerian s-a soldat cu moartea celor 224 de persoane aflate la bord. Gruparea fundamentalistă Provincia Sinai, filiala egipteană a reţelei teroriste Stat Islamic, a revendicat doborârea avionului, informaţia fiind confirmată de Rusia, Statele Unite şi Marea Britanie.

Din 2013, de când preşedintele egiptean Mohamed Morsi a fost înlăturat de la putere, forţele egiptene au fost ţinta a numeroase atacuri ale insurgenţilor.

Sursa: mediafax.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns