Atac cu sticle incendiare la Roma: trei surori românce au murit. Papa Francisc a promis ajutor familiei

Incident fără precedent în Italia. Trei surori românce au murit într-un atac cu cocktail Molotov ce a avut loc într-o tabară de romi din capitala italiei. Poliţiştii italieni au obţinut o înregistrare video în care se vede o persoană care aruncă o sticlă incendiară în spatele rulotei în care stăteau românii, dupa care fuge. Papa Francis a declarat ca va ajuta familia victimelor.

Primele informaţii ale anchetei arată că incendiul a fost provocat intenţionat. Papa Francisc a oferit un „ajutor concret” în urma atacului. Președintele Italiei, Sergio Mattarella, a vorbit de o „crimă îngrozitoare”.

Pompierii au intervenit în tabăra de romi în noaptea de marți spre miercuri. În rulota care a fost incendiată erau părinții fetelor, dar și alți opt frați care au fugit.

Familia Halilovic se mutase în tabără de câteva săptămâni. Parchetul din Roma a subliniat că incendiul a fost de origine criminală, la fața locului găsindu-se urme de lichid inflamabil.

Autorităţile italiene au deschis o anchetă pentru crimă. Supravieţuitorii incendiului, care au fost audiaţi de poliţie, au declarat că au primit ameninţări. Oficialii au obţinut o înregistrare video în care se vede o persoană care aruncă o sticlă incendiară în partea din spate a rulotei, după care fuge.

Papa Francisc a trimis un reprezentant la familia îndoliată, pentru a-i transmite „salutări şi un ajutor concret”, a anunţat Vaticanul.

INCENDIU DE ORIGINE CRIMINALĂ

Incendiul a fost de origine criminal, au anunţat surse din Parchetul din Roma, precizând că la faţa locului au fost găsite urme de lichid inflamabil.

Autorităţile italiene au deschis o anchetă pentru crimă.

Supravieţuitorii incendiului, care au fost audiaţi de poliţie, au declarat că au primit ameninţări.

Procurorii şi poliţiştii încearcă în prezent să afle dacă a fost vorba de o răzbunare sau de un act xenofob. Oficialii au obţinut o înregistrare video în care se vede o persoană care aruncă o sticlă incendiară în partea din spate a rulotei, după care fuge.

„AM CREZUT CĂ ESTE O BOMBĂ”

„Am auzit o bubuitură şi am crezut că este o bombă. Apoi m-am dus la fereastră şi am văzut flăcările foarte înalte”, povesteşte Amelia, care locuieşte într-o clădire aflată la câţiva metri de unde se află rulota distrusă.

„Nu am mai dormit, am auzit ţipete. Iniţial am crezut că vreun băiat a dat foc maşini”, a adăugat ea.

Alţi vecini au spus că ştiau familia de romi şi că au văzut adesea copiii jucându-se.

Pe de altă parte, o parte dintre locuitorii din zonă s-au plâns că, de când s-a format tabăra ilegală, numărul furturilor din apartamente şi de maşini a explodat.

PATRU COPII ROMI MORŢI DIN 2011

„Aceasta nu este prima dată când plângem moartea unor copii în incendii dintr-o rulotă sau o locuinţă improvizată”, a amintit preşedintele Crucii Roşii italiene, Francesco Rocca.

„În februarie 2011, patru copii au murit într-un incendiu într-o tabără de romi. La Roma, ca şi în alte părţi din Italia, se moare în continuare din cauza excluderii sociale şi a discriminării. În loc să verse lacrimi amare după tragedii, instituţiile ar trebui să îşi intensifice eforturile pentru a ajunge în mult prea numeroasele zone gri ale societăţii noastre”, a adăugat el.

romaniatv.net


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Atac cu sticle incendiare la Roma: trei surori românce au murit. Papa Francisc a promis ajutor familiei

Lasă un răspuns