ATAC în centrul Londrei: O persoană a murit, iar alte cinci sunt rănite după ce au fost înjunghiate cu cuţitul

O femeie a fost ucisă şi alte cinci persoane au fost rănite într-un atac produs miercuri noaptea, în Piaţa Russell din centrul Londrei. Potrivit poliţiei locale, atacatorul, un tânăr de 19 ani, a înjunghiat victimele cu un cuţit. Forţe de ordine înarmate patrulează în capitala Marii Britanii.

Scotland Yard investighează cazul, în paralel cu ancheta deschisă de poliţie. Nu este exclusă varianta unui atac terorist, dar sănătatea mintală ar putea fi un „factor semnificativ” în acest caz, informează The Guardian.

Poliţia metropolitană din Londra a primit un apel miercuri, la ora locală 22.33 ora locală, în care se anunţa că un bărbat înarmat cu un cuţit a înjunghiat mai multe persoane în Piaţa Russel. Poliţiştii au ajuns la faţa locului însoţiţi de serviciul de ambulanţă şi au găsit şase răniţi.

Zona în care a avut loc atacul se află în imediata apropiere a renumitului British Museum, fiind înţesată de hoteluri şi restaurante foarte căutate de turişti.

O femeie, în vârstă de 60 de ani, a murit la scurt timp după ce a primit îngrijiri medicale la fa’a locului, iar celelalte victime, două femei şi trei bărbăţi au fost transportate la spital.

Un individ în vârstă de 19 ani a fost arestat de minute după ce poliţia a sosit la faţa locului. Potrivit unui raport ofial, citat de jurnaliştii britanici, bărbatul a fost prins, la ora 22.39, poliţiştii folosind o armă cu şocuri electrice pentru imobilizarea sa.

„Una din posibilităţile investigate este terorismul”, se mai arată în raportul poliţiştilor.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns