Asasin român, prins la 22 de ani după o crimă în Ungaria, și-a primit condamnarea

Un român prins după 22 de ani de la o crimă comisă în Ungaria și-a primit condamnarea. Individul e acuzat că, în 1996 a ucis și jefuit un cetățean maghiar, după o partidă de sex.

Marius G., în vârstă acum de 41 de ani, locuia din anul 2000 în Spania, lângă Barcelona, spune 24.hu. Timp de 22 de ani, a reușit să țină secretă crima pe care a comis-o în Ungaria.
Spre surpriza sa, acum câteva luni, poliția i-a bătut la ușă.

A fost arestat în baza unui mandat european emis de poliția maghiară, care a reușit să-l identifice după mai bine de 2 decenii de muncă la cazul crimei. Marius G. a fost extrădat în Ungaria, pentru judecată.

Cadavrul victimei prezenta 33 de răni

El e acuzat de uciderea în 1996 a unui angajat al căilor ferate ungare, Károly T. Pe atunci, românul 19 ani și venise la Budapesta pentru a căuta de lucru în construcții. Acolo a întâlnit un alt român, Remus G., care i-a propus să se prostitueze.

Cei doi au luat trenul până la Kiskunfelegyhaza, localitate din centrul Ungariei, unde și-au întâlnit victima. S-au dus în casa maghiarului, unde au întreținut relații sexuale, spun procurorii. Dimineață, în timp ce proprietarul dormea, cei doi români au încercat să-l jefuiască, dar, spre ghinionul lor, gazda s-a trezit.

Marius G. e acuzat că l-a înjunghiat de mai multe ori pe maghiar, în piept, în gât și în față, cu un cuțit de 22 de centimetri, spune baon.hu. Apoi, împreună cu complicele său, a furat bijuterii, dar și un VCR. Cei doi s-au făcut nevăzuți. Victima lor a fost găsită de polițiști cu 33 de răni pe corp.

Condamnat la închisoare

În ciuda trecerii timpului, anchetatorii maghiari nu au închis cazul. Pe baza analizelor ADN, au reușit să-l identifice mai întâi pe complicele ucigașului. Apoi, și pe Marius G. Au găsit similarități analizând probele care i s-au luat în urma unei infracțiuni pe care individul o comisese în Franța.

În fața procurorilor, acuzatul nu a recunoscut crima, spunând că în acea noapte nu a fost în casă, ci doar celălalt român, care ar fi întreținut și relații sexuale cu gazda. Marius G. a susținut că s-a întâlnit cu complicele abia dimineață, în fața casei și că nu a avut cunoștință de ce s-a întâmplat.

El a fost condamnat la 13 ani de închisoare. Românul poate însă să facă recurs. Va rămâne însă după gratii pe toată perioada procesului, conform observator.tv.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns