AS Murani, parcurs sub aşteptări în tur

Suspendările, accidentările unor jucători importanţi şi renunţarea altora în plin campionat sunt motivele invocate de preşedintele Cornel Brici pentru poziţia a 16-a ocupată de echipa din satul aparţinător comunei Pişchia la mijlocul ediţiei 2015-2016 a Ligii a IV-a Timiş

În prima jumătate a celui de-al doilea său sezon în Liga a IV-a Timiş, AS Murani nu s-a ridicat la nivelul dorit de preşedintele Cornel Brici, încheind turul pe locul al 16-lea, cu şapte puncte. Motivele acestui parcurs nemulţumitor sunt multiple în opinia conducătorul grupării din satul aparţinător comunei Pişchia.

„Nu sunt mulţumit, aveam aşteptări mai mari de la echipă, ţinând cont de faptul că în sezonul trecut am terminat pe locul al nouălea iar în ultimele şase etape n-am pierdut nici un meci. Mă aşteptam ca şi în această ediţie de campionat să facem o figură frumoasă. Am adus jucători, unii cu experienţă la acest nivel, dar ei nu s-au ridicat la nivelul dorit. I-am luat pe Nichitean, Militaru, Crainic, Sîrbu <<Maka>>, Pitic şi Sîrbu de la Auto, unii au dat randament, alţii nu… Am bătut-o pe Ghiroda când am avut tot lotul valid. Mi s-a accidentat Argatu, un pion principal, antrenor şi jucător de bază. Această accidentare a dat peste cap tot angrenajul echipei, apoi s-a lovit şi Costescu. Nichitean, Militaru şi Crainic nu au mai venit, a fost alegerea lor. Sîrbu, zis Maka, este unul dintre cei mai buni portari din Divizia D, dar a luat roşu şi a stat trei etape, iar cât a lipsit am luat multe goluri. În plus, am bătut la Giarmata Vii şi ni s-au luat punctele în urma retragerii acestei echipe. Celelalte formaţii din subsolul clasamentului au fost învinse de Giarmata Vii, iar apoi au fost avantajate de această retragere, noi pierzând trei puncte. Din echipa cu care am bătut-o pe Ghiroda nu ştiu dacă mi-au jucat cinci-şase băieţi în următoarele partide, iar la un lot ca al nostru se simte acest lucru. Spun asta pentru că rezervele nu s-au ridicat niciodată la nivelul titularilor. Cu unii jucători m-am păcălit. În amicale au evoluat bine, dar aşa se întâmplă când faci teste cu echipe slabe. Sper să nu mă păcălesc din nou în această iarnă şi să fac alegeri bune”, ne-a declarat Cornel Brici.

Acesta infirmă zvonurile conform cărora echipa din Murani va arunca prosopul la mijlocul întrecerii: „Nu avem buget mare, dar banii promişi au fost achitaţi la zi. Continuăm, nu se pune problema să ne retragem, sper să mai aduc cel puţin cinci jucători care să fie titulari şi să ne ajute. Îmi trebuie un fundaş central, un mijlocaş la închidere, un atacant care să-l ajute pe Costescu şi în rest dubluri pe posturi. Dacă reuşesc să fac lotul pe care mi-l doresc vom face multe puncte în retur, cel puţin 20. Dacă aş fi vrut să mă retrag, făceam asta şi rămâneam cu bani, dar respectul pentru competiţie m-a determinat să continui. În plus, îmi place prea mult fotbalul. Doar eu ştiu ce sacrificii am făcut ca să ţin Muraniul în Divizia D. O să mă ajute şi domnul primar, am avut o discuţie cu el, totul va fi legal, fără probleme”.

Nu vor fi schimbări la nivelul băncii tehnice, asigură preşedintele Brici: „Mergem înainte cu Stelian Argatu ca antrenor principal, el nu are nici o vină pentru înfrângeri. Costescu rămâne secund, merg tot pe mâna lor”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns