Arta stradală revine în Timişoara

În zilele de 31 martie și 1 aprilie, de la ora 17, zeci de personaje de poveste, din România și din afara țării, vor anima pieţele din centrul Timişoarei în cea de-a doua ediţie CheckART- primul festival de artă stradală din Timişoara făcut de tineri pentru comunitate.

De data aceasta, evenimentul va lua forma unui carnaval, și vine cu o provocare pentru toți timișorenii, invitându-i să-și pună măștile și să facă parte din poveste.

Astfel, în zona centrală a orașului va avea loc un spectacol complet de pantomimă, mimă, teatru, dans, pictură 2 D, jonglerii cu foc, sau acrobaţie, în care actul creativ va fi interpretat de tineri artişti, majoritatea debutanţi, dar şi de voluntari.

De asemenea, în spectacol vor fi incluşi şi mai multe persoane care provin din categorii defavorizate, dar şi invitaţi din Cluj-Napoca şi Novi Sad. Cu toţii vor juca rolul unor personaje de epocă, zâne, statui, mimi, bufoni, statui vivante, statui care levitează şi multe altele.

Tehnicile de pictură 2D, prin care mai multe persoane vor fi pictate şi se vor confunda cu tablourile, vor oferi efecte vizuale deosebite. Ulterior, „tablourile umane” vor transforma Piața Libertății în ring de dans, și îi vor invita pe participanți la vals lent, dans clasic, hip-hop sau dans contemporan.
CheckART Carnaval este o acţiune organizată de tineri, în cadrul Timișoara-Capitala Tineretului din România, la iniţiativa Franciscăi Hoca-Virag, balerină a Operei Naţionale din Timişoara.

Din luna mai 2016, pe parcursul unui an, orașul de pe Bega este prima Capitală a Tineretului din România. Programul, desfăşurat sub sloganul Check-OUTimişoara, este implementat de Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Băncii Comerciale Române.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns