Aradul vrea să intre în Cartea Recordurilor

Aradul vrea sa intre în Cartea Recordurilor cu cel mai lung lanţ de capace de PET. Colectarea dopurilor PET s-a realizat în lunile mai si iunie prin partenerii si institutiile înscrise în proiect.

Cel mai lung lant de capace de sticla este format din 87.575 capace de sticla si a fost creat de Gitok (Belgia) în Kalmthout, la 4 aprilie 2014. Lantul avea 442 de metri lungime.

În 18 mai 2016, Asociatia Centrul Judetean de Voluntariat Arad a înscris oficial aplicatia pentru a doborî recordul actual de 87.575 capace de sticla însiruite, iar în 19 mai 2016 a fost aprobata de catre Guinness World Records.

În cadrul activitatilor proiectului „Fii Ecologic” pâna la data de 10 iunie 2016 s-au colectat peste 250.000 de dopuri de sticla PET care vor fi însiruite. Evenimentul va fi sustinut de peste 200 de voluntari. Dupa ce încercarea curenta va fi depasita, capacele vor fi utilizate pentru crearea de picturi urbane. Prin urmare, obiectivul final este de a transforma deseurile reciclabile în arta.

Festivitatea de premiere a proiectului „Fii Ecologic” are loc astazi, pe Stadionul Gloria din Arad, începând cu ora 14:00. Organizatorii îi vor recompensa pe toti cei care s-au înscris si au contribuit în cadrul proiectului „Fii Ecologic”.

radioresita.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns