Ansambluri de prestigiu vin la Festivalul de Muzică Veche de la Timişoara

Societatea ”Musica Antica” şi Filarmonica ”Banatul” organizează la Timișoara cea de-a XII-a ediţie a Festivalului de Muzică Veche, un reper de excelenţă în peisajul cultural al capitalei Banatului.

Ediţia din acest an prilejuieşte reîntâlnirea cu ansambluri de prestigiu ale genului, aplaudate în ediţiile precedente – Le Poeme Harmonique, L’Acheron, Accademia Bizantina – şi care au dorit să revină pe scena festivalului de la Timişoara, dar adaugă şi nume noi – Le Tendre Amour, Le Projet „Pres de votre oreille”, Midnight Garden – cu palmares strălucit. Pentru prima oară în festival este programată o operă, ”La Serva Padrona”, de Giovanni Battista Pergolesi.

Programarea a opt spectacole într-un interval calendaristic larg (până după mijlocul lunii viitoare) este, între altele, motivată de respectul organizatorilor faţă de publicul festivalului, fidel şi entuziast, căruia această formulă îi înlesneşte accesul la mai multe concerte.

Concertul inaugural va avea loc vineri, ora 20, la Domul Romano- Catolic din Piaţa Unirii, toate celelalte spectacole din festival (25 și 29 septembrie; 2, 5, 12, 16 și 17 octombrie) se vor desfăşura la Biserica Evanghelică Lutherană, cu începere de la ora 20.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns