Alinarea sufletului, ca o profesie

M-am așezat astăzi în fața unei foi albe, în căutarea cuvintelor potrivite pentru a vă aduce în atenție încă o persoană deosebită. Intenția mea este însă nu doar de a vă descrie un simplu personaj, ci de a vă introduce în lumea acestuia, în povestea sa de viață. Am scris despre oameni care și-au schimbat un serviciu aparent stabil și comod pentru a-și face o afacere proprie construită pe un hobby, despre oameni care au știut de la început care va fi drumul lor în viață și au luptat pentru acesta, sau despre cei care în paralel desfășoară mai multe activități și o fac cu succes. Este cert că pentru fiecare individ rețeta succesului și a fericirii este diferită, și este real că o luptă dusă până la final este o satisfacție.

A cântat de când se știe

Un talent descoperit și șlefuit o conturează și pe Loredana Demian, interpretă de muzică populară cu un chip frumos și un suflet de copil. Bănățeancă, originară din Banloc, Loredana a crescut într-o familie simplă dar armonioasă, cu dragoste pentru muzica populară. O copilărie frumoasă într-o localitate mică, învăluită de magia unui castel, a conturat omul corect, altruist și visător care este astăzi.

A început prin a se școlariza ca fiecare dintre noi, urmând ciclurile normale ale educației. La terminarea școlii a intrat în posesia unei diplome de ”Specialist în prelucrarea lemnului”, important însă este faptul că a fost mereu vocea întâi în corul de la școală. A cântat de când se știe, dar abia mai târziu a realizat că și-ar dori să facă acest lucru într-un mod profesionist. A urmat timp de trei ani Școala Populară de Arte și își amintește cu drag de Ana Pacatiuș și de Carmen Popovici. Cea din urmă, pe care o numește, cu multă dragoste, mentor, a ajutat-o foarte mult în ceea ce privește tehnica vocală, inflexiunile, tonalitățile, sprijinind-o astfel să intre cu siguranță pe piața muzicală.

Începutul nu a fost ușor…

Modestă, Loredana mi-a vorbit cu recunoștință și dragoste despre persoanele care i-au marcat viața, repetându-mi mereu că este o norocoasă, deoarece i-au ieșit în cale oameni frumoși, alături de care a avansat.

Atunci când viața îți ia o bucățică din suflet se pare că încearcă totuși să compenseze creând conjuncturi favorabile. Începutul nu a fost ușor, dar Loredana Demian mereu a realizat ce și-a propus. Din acest punct de vedere, determinarea și ambiția ei sunt la nivel maxim. Acum poate să sfătuiască pe oricine are un vis să îl urmeze, să muncească și să creadă în propriile puteri. Primul contact cu publicul a fost o experiență de neuitat, dar un prag necesar de trecut. Cântatul live în diverse localuri și acapararea atenției clienților prezenți au călit-o pentru mai departe.

”Oamenii frumoși s-au succedat în viața mea, ajutându-mă în carieră”

Cunoscutul interpret din Banat Mihai Ianc este cel care a introdus-o în lumea spectacolelor, a nunților și a evenimentelor grandioase, a consiliat-o în ceea ce privește conduita, precum și așteptările publicului la astfel de evenimente. Pe lista persoanelor cărora Loredana le atribuie astăzi din succesul ei se află și regretatul Saly Bran, un cunoscut impresar și producător în lumea muzicală populară bănățeană. Acesta, împreună cu acordionistul Rică Vulpe, a ajutat-o la realizarea pieselor de folclor, precum și la primele înregistrări. ”Parcă a fost ieri, am început de jos și apoi oamenii frumoși s-au succedat în viața mea, ajutându-mă în carieră”, spune Loredana.

Iubește muzica de orice fel

loredana-demian2Deian Ciocan, omul drag sufetului său, se numără printre cei cu care a avut primele colaborări în plan instrumental și cu vocea, urmând ca mai târziu să îi devină și partener de viață. Au urmat participări la evenimente, festivaluri în toată țara, înregistrări, emisiuni televizate și videoclipuri. Cu toate că s-a afirmat în muzica populară, vocea Loredanei se potrivește la fel de bine și muzicii ușoare, astfel că la evenimente cochetează mereu și cu astfel de interpretări. Iubește muzica de orice fel, compune și cântă cu drag, fiind deschisă mereu la noi colaborări. Cea mai nouă alăturare de forțe și talent în acest sens este cu Florin Ionaș, cunoscut sub pseudonimul ”Generalul”, proiect care cu siguranță își va pune amprenta pe cariera muzicală a Loredanei.

Piesa pe care însă nu o poate cânta

Personal am auzit-o cântând și pot spune cu certitudine că o face cu o sensibilitate deosebită. Om minunat, Loredana are un singur mare regret și anume acela că părinții, cei care i-au și insuflat dragostea pentru muzica populară românească, nu au auzit-o interpretând. Au plecat mult prea devreme din rândul nostru, iar mama avea exact vârsta de astăzi a Loredanei atunci când a fost chemată pentru a o veghea de sus. I-a compus o piesă pe care însă nu o poate cânta încă, emoția și dorul nu îi îngăduie acest lucru.

Înfrumusețare și medicină

Pentru că îndrăgește frumosul, Loredana a urmat cursuri de coafură-cosmetică, ajungând chiar să practice în acest domeniu. Astăzi are un mic spațiu de înfrumusețare în care le așteaptă cu drag pe cele care i se încredințează cu mare încredere.

Se mândrește cu o familie minunată, din care fac parte sora Lucia și fratele Lucian. Acesta este paramedic la SMURD, iar sora devine asistentă medicală anul viitor. Spiritul altruist și veșnic orientat spre a-și ajuta semenii se moștenește, astfel că Loredana însăși urmează în prezent școala de asistente, pentru a putea cât mai curând să dea o mână de ajutor semenilor aflați la nevoie. Își dorește să aline suflete, atât prin cântat, cât și fizic, prin noua meserie aleasă. Are mâna la fel de sigură ca vocea, și ar fi fost păcat să nu își folosească și acest atu atât în domeniul înfrumusețării, cât și în medicină.
loredana-demian1

Râul, natura și o jucărie cu mulți cai putere

Am întrebat-o cum își petrece timpul liber și cum se vede în viitor. Îi place să se plimbe mult în natură – acesta este și motivul pentru care locuiește și în prezent la casă, într-o mică localitate de lângă Timișoara – să asculte râul, să citească… O altă pasiune este plimbarea cu motorul, iar pentru aceasta, Loredana și-a achiziționat o nouă ”jucărie”, cu care se delectează.

Dorul din sufletele oamenilor

În ceea ce privește viitorul, mi-a spus zâmbind că se vede trăind printre oameni frumoși, alinând suferințele fizice, dar și dorul din sufletele oamenilor prin cântecele sale.

Trăiește mereu vegheată de cei doi îngeri de sus și spune că nu va renunța niciodată la lumea magică a spectacolelor, a evenimentelor, a festivalurilor, la toate bucuriile pe care i le oferă interpretatul folclorului.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns